Οπου φύγει-φύγει οι γιατροί του δημοσίου

Aλλοι δύο ιατροί του δημόσιου τομέα της Υγείας ετοιμάζονται να υποβάλουν την παραίτησή τους. Πρόκειται για νεογνολόγο του Μακάριου νοσοκομείου και ωτορινολαρυγγολόγο ο οποίος εργάζεται σήμερα στο νοσοκομείο της Λεμεσού.

Το κύμα φυγής ιατρών από τον δημόσιο τομέα της Υγείας προσλαμβάνει τεράστιες διαστάσεις. Ενδεικτική είναι η δήλωση που έκανε πριν από λίγο στη «Χ» ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) Δρ. Σωτήρης Κούμας. Δεν μιλάμε, είπε, για κύμα φυγής ιατρών από τον δημόσιο τομέα της Υγείας αλλά για…τσουνάμι.

Τις τελευταίες δύο βδομάδες έξι ιατροί έχουν παραιτηθεί από τα νοσοκομεία: δύο καρδιολόγοι του νοσοκομείου της Λάρνακας, δύο εντατικολόγοι από το Μακάρειο νοσοκομείο, ένας νεφρολόγος και ένας ακτινολόγος από το νοσοκομείο Λευκωσίας. Δύο είναι οι αιτίες που ωθούν τους ιατρούς στην εγκατάλειψη του δημόσιου τομέα της Υγείας: η έλλειψη κινήτρων, οι εργασιακές συνθήκες.

Ο «Δ» μίλησε με ιατρούς που έχουν αποχωρήσει από το δημόσιο τομέα της Υγείας οι οποίοι καταγγέλλουν «πράματα και θάματα» που συμβαίνουν στα νοσοκομεία. Εκτενέστερα, σε αυριανό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Χ».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy