Όραμα Vs λάσπη

Της Ανθούλας Μενελάου*

Δυστυχώς η προεκλογική εκστρατεία που βρίσκεται σε εξέλιξη για το Δήμο Λεμεσού, έχει μετατραπεί από το επιτελείο του κύριου Νικολαϊδη και τον ΔΗΣΥ σε ένα ατέλειωτο αγώνα λάσπης και παραποίησης της αλήθειας. Αλήθεια κύριε Νικολαϊδη:

Λαϊκίζετε για τις συνοικίες, ιδιαίτερα για την Αγία Φύλα. Χωρίς να λέτε ότι η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Αγίας Φύλας και μεγάλου Αθλητικού κέντρου, είναι έργα αδειοδοτημένα τα οποία βρίσκονται στην αναμονή εδώ και 5 χρόνια λόγω οικονομικών. Ότι στην Αγία Φύλα έχουν γίνει ασφαλτοστρώσεις, σημαντικά έργα, αντιπλημμυρικά και αποχέτευσης όμβριων. Ότι κατασκευάστηκε η γέφυρα που συνδέει την Ευαγόρα Λανίτη με την 1η Απριλίου. Δεν λέτε για τη λειτουργία της Στέγης Ενηλίκων στην Αγία Φύλα, καθώς και ότι έχει εγκατασταθεί υγειονομική μονάδα του Δήμου σε Αγία Φύλα και Ζακάκι. Ούτε και ότι έχουν εγκριθεί ήδη έργα ύψους 22 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία αφορούν τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη των δυτικών συνοικιών.

Λαϊκίζετε ότι πρέπει να νοικοκυρευτούν τα οικονομικά του Δήμου. Χωρίς να λέτε ότι δεν έχει δανειστεί ούτε σεντ την τελευταία δεκαετία. Ότι εξυπηρετεί κανονικά τις υποχρεώσεις τους σε παλιά δάνεια. Ότι μείωσε κατά πολύ τις δαπάνες του και ότι είναι ο μόνος δήμος που κατάφερε να αξιοποιήσει κονδύλια ύψους 55 εκατομμυρίων ευρώ, από τα διαρθρωτικά ταμεία.

Λαϊκίζετε για το Παττίχειο, ότι 8 χρόνια ήταν πολλά. Χωρίς βέβαια να λέτε τι πραγματικά ήταν αυτό που καθυστέρησε την ανακαίνιση. Αλλά, κύριε Νικολαΐδη, στα εγκαίνια ήσασταν πρώτη μούρη.

Λαϊκίζετε για τη στεγαστική και κοινωνική πολιτική του δήμου και τις δημοτικές κατοικίες. Χωρίς να λέτε για την αναδόμηση 100 δημοτικών διαμερισμάτων στη Μισιαούλη και Καβάζογλου, τα οποία δόθηκαν σε φτωχές οικογένειες. Χωρίς να λέτε για τα τόσα κοινωνικά προγράμματα που λειτουργεί ο Δήμος Λεμεσού.

Γιατί δεν λαϊκίζετε και λίγο για την μεγάλη επιτυχία επικύρωσης στον Δήμο Λεμεσού, του Ευρωπαϊκού προγράμματος Civitas Destinations με το ποσό των 3 εκατομμυρίων Ευρώ; Ένα πρόγραμμα το οποίο επικεντρώνεται σε θέματα έξυπνων, πράσινων και ολοκληρωμένων μεταφορών σε μικρές πόλεις με σημαντική τουριστική κίνηση.

(http://dialogos.com.cy/blog/diekdiki-kerdizi-ke-dimiourgi-i-lemesos/#.WD1bO-aLQdU)

Όλα αυτά που λέτε κύριε Νικολαΐδη ότι θα πετύχετε σε 5 χρόνια, με ποιους οικονομικούς πόρους θα τα κάνετε; Μήπως με την κρατική χορηγία προς τους δήμους η οποία έχει μειωθεί κατά 35% ή μήπως έχετε μαξιλαράκια εκατομμυρίων φυλαγμένα; Αλήθεια κύριε Νικολαιδη, μιας και δεν ήσαστε νέος στο χώρο της πολιτικής, από τα αξιώματα που υπηρετήσατε τον τόπο, είτε ως Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, είτε ως Βουλευτής Λεμεσού από το 2011 μέχρι το 2016, τι από όλα αυτά που προτάσσετε σήμερα, προωθήσατε;

Ξέρετε κύριε Νικολαΐδη σε τι υπερτερεί ο νυν δήμαρχος; Έργα και όραμα. Έχετε μετατραπεί σε υποχείριο των επικοινωνιολόγων του ΔΗΣΥ προκειμένου να αναρριχηθείτε εσείς και ο ΔΗΣΥ, στο αξίωμα του δημάρχου της πόλης, επιδίδεστε σε μία ατέρμονη, ανούσια λασπολογία προκειμένου να πετύχετε τον σκοπό σας.

Τα κατ’ εσάς έργα “βιτρίνας”, κύριε Νικολαϊδη, για εμένα, και πιστεύω και για τον κάθε νέο, είναι πηγή έμπνευσης, ελπίδας, είναι διέξοδος μέσα στη μαυρίλα που μας περιβάλλει καθημερινά. Τα πιο πάνω βέβαια είναι πολύ λίγα μπροστά στα όσα έγιναν την τελευταία δεκαετία (θα μπορούσα να πω και εικοσαετία).

Δυστυχώς τα όσα έγιναν και όσα είναι προγραμματισμένα να γίνουν, δεν μπορούν να χωρέσουν σε άρθρα. Άλλωστε δεν χρειάζεται να μιλάμε με γραπτά, τα έργα μιλούν μόνα τους. Όπως λέει και η γνωστή ρήση.

Το ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολο να είσαστε ανθυποψήφιος του κύριου Ανδρέα Χρίστου. Είναι θεμιτή η φιλοδοξία σας, θα ήταν πιο θεμιτό ο αγώνας σας αυτός να γίνεται με αξιοπρέπεια. Είναι γνωστή η οδός, εκεί που στενεύουν τα επιχειρήματα ξεκινά ο μηδενισμός και η λάσπη. Δεν αξίζει στη Λεμεσό, αυτός ο μηδενισμός και η λάσπη. Η σύμπνοια και η συνεργασία έχουν φέρει τον πήχη για την πόλη μας ψηλά. Αφού σπέρνετε ανέμους κύριε Νικολαΐδη, σας εύχομαι στις 18 Δεκεμβρίου οι ψηφοφόροι να σας δώσουν απάντηση και να θερίσετε θύελλες.

Άλλωστε, ποιος λέει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, δεν υπάρχουν παραλείψεις, ποιος λέει ότι εξαντλήθηκε το περιθώριο για να πάει η Λεμεσός μας ακόμα πιο ψηλά;

*Επαρχιακή Γραμματέας ΕΔΟΝ Λεμεσού
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος ΑΚΕΛ στο Δήμο Λεμεσού

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy