ΟΡΕΣΤΗΣ του Ευριπίδη

To Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) επιστρέφει στο «Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος» και παρουσιάζει την ευριπίδεια τραγωδία, Ορέστης, για δύο μόνο παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Ιουλίου, σε νέα μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα και σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ, Γιάννη Αναστασάκη.

Τους ρόλους του Ορέστη και της Ηλέκτρας ερμηνεύουν ο Χρίστος Στυλιανού και η Ιωάννα Κολλιοπούλου, η οποία τιμήθηκε φέτος με το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη, ενώ αντίστοιχα τους ρόλους της Ελένης, Μενελάου, Φρύγα και Αγγελιαφόρου ερμηνεύουν η Δάφνη Λαμπρόγιαννη, ο Χριστόδουλος Στυλιανού, ο Χρήστος Στέργιογλου και ο Νικόλας Μαραγκόπουλος.

Μετά το φόνο της μητέρας του, Κλυταιμνήστρας, κυνηγημένος από τις Ερινύες και καταδικασμένος σε θάνατο από την πόλη, ο Ορέστης μαραζώνει, άρρωστο αγρίμι σ’ ένα στρώμα έχοντας στο πλάι του την Ηλέκτρα. Στο Άργος καταφθάνουν από την Τροία ο Μενέλαος και η Ελένη. Τα δύο αδέλφια προσδοκούν από τον Μενέλαο να παρέμβει, αλλά ούτε αυτός ούτε ο παππούς τους Τυνδάρεως σκοπεύουν να τους βοηθήσουν. Ο Ορέστης στρέφεται τότε στον Πυλάδη που αποδεικνύει την ισχυρή φιλία του, αποφασίζοντας να τον στηρίξει με κίνδυνο τη ζωή του. Οι δύο νέοι άντρες, με τη συνδρομή της Ηλέκτρας, βάζουν σε εφαρμογή ένα σχέδιο εκδίκησης με θύματα την Ελένη και την κόρη της Ερμιόνη, που φαίνεται να τους οδηγεί όλο και βαθύτερα σε έναν φαύλο κύκλο βίας και αίματος. Παγιδευμένοι μέσα στις πράξεις τους, προσπαθούν απεγνωσμένα να διασωθούν. Την τελική λύση έρχεται να δώσει η παρέμβαση του από μηχανής θεού, Απόλλωνα.

▪ Με αγγλικούς υπέρτιτλους

▪ Πληροφορίες: 7000 2414 │ www.greekdramafest.com

▪ Έναρξη παραστάσεων στις 21:00│Προσέλευση στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου πριν τις 20:15
*Το κοινό που θα παρακολουθήσει παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου προτρέπεται να μεταβεί στον χώρο τουλάχιστον 45 λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης. Η στάθμευση αυτοκινήτων θα γίνεται στον Άγιο Ερμογένη, απ’ όπου το κοινό θα μεταφέρεται με λεωφορεία στο χώρο του θεάτρου. Τελευταία διαδρομή λεωφορείου, για τη μεταφορά των θεατών από τον χώρο στάθμευσης στον χώρο του θεάτρου, στις 20:45.

▪ Τιμές εισιτηρίων: €10 │€5 (μαθητές, φοιτητές, εθνοφρουροί, συνταξιούχοι, άνεργοι)
Δωρεάν είσοδος για ΑμεΑ, με την προσκόμιση της κάρτας στην είσοδο και για τα Μέλη του ΚΚΔΙΘ με την επίδειξη της ανανεωμένης Διεθνούς Κάρτας Μέλους του ΔΙΘ για το 2018.

▪ Πώληση εισιτηρίων:
Περίπτερα SOEASY παγκύπρια, Περίπτερο ΤΙΜΕ OUT στην Πάφο, Περίπτερο In N Out στο Παραλίμνι
και ηλεκτρονικά: www.SoldoutTickets.com.cy

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy