Οργή για το βίντεο που δείχνει ψαράδες να σέρνουν καρχαρία δεμένο σε ταχύπλοο σκάφος

Τον γύρο του διαδικτύου έχει κάνει ένα βίντεο, που δείχνει ψαράδες να σέρνουν έναν καρχαρία, δεμένο με ένα σκοινί από την ουρά, πίσω από ταχύπλοο σκάφος.

Μάλιστα γελώντας, περηφανεύονται για το «κατόρθωμά τους», αναφέροντας ακόμα ότι πρόκειται να πεθάνει.

Το μόλις 11 δευτερολέπτων βίντεο έχει προκαλέσει οργή για την κακοποίηση του καρχαρία.

 


Δημοσιεύθηκε αρχικά στο Instagram από τον «Mark The Shark» (Mark Quartiano), έναν ψαρά στη Φλόριντα των ΗΠΑ, ο οποίος έλαβε το βίντεο με απευθείας μήνυμα από κάποιον που βρισκόταν πάνω στο σκάφος.

«Αυτό είναι πραγματικά άρρωστο, ένα από τα πιο φρικτά πράγματα που έχω δει σε 50 χρόνια επαγγελματικού αθλητικού ψαρέματος», δήλωσε ο Mark στο τοπικό μέσο ενημέρωσης WESH 2.

Ο ίδιος θεωρεί πως ο άνδρας που του το έστειλε είναι ένας από τους 78.000 followers του στο Instagram και προφανώς αναζητούσε επιδοκιμασία.

Η Επιτροπή Προστασίας Ψαριών και Άγριων Ζώων της Φλόριντα ανέφερε πως έχει ενημερωθεί για το περιστατικό και προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τα άτομα που επέβαιναν στο ταχύπλοο, καθώς και να προσδιορίσουν πότε και πού σημειώθηκε το περιστατικό.

Ωστόσο, προσθέτουν ότι είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς τι παραβάσεις νόμου -και αν- υπήρξαν.

Η Washington Post σημειώνει πως η μέθοδος του να «σέρνεται» ένας καρχαρίας από την ουρά του, με ανάποδη κατεύθυνση προκειμένου να γεμίσουν νερό τα βράγχια του, περιγράφεται σε κάποια φόρουμ ως ασφαλής τρόπος για να μεταφερθεί οι καρχαρίας στη συνέχεια στο πλοίο.

Αλλά σίγουρα όχι με αυτό τον τρόπο, επισημαίνει το δημοσίευμα.

Πηγή: www.lifo.gr

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy