Οργή προκαλεί βίντεο που δείχνει τον ξυλοδαρμό ενός Παλαιστίνιου οδηγού από Ισραηλινό αστυνομικό

Τη διεξαγωγή έρευνας διέταξαν οι ισραηλινές αρχές μετά την εμφάνιση ενός βίντεο που δείχνει έναν Ισραηλινό αστυνομικό να χτυπά βίαια έναν Παλαιστίνιο οδηγό φορτηγού.
Στο βίντεο, το οποίο έχει διαμοιραστεί ευρέως στα social media, ο αστυνομικός διακρίνεται να χτυπάει με το κεφάλι, να χαστουκίζει και να κλωτσά τον οδηγό, την ώρα που οι δυο τους τσακώνονται δίπλα σε ένα σταθμευμένο φορτηγό.

Το συμβάν έλαβε χώρα στην περιοχή Wadi Joz, μία αραβόφωνη περιοχή στην κατεχόμενη ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η ισραηλινή αστυνομία ανέφερε ότι η συμπεριφορά του αξιωματικού «ήταν πολύ σοβαρή και ασυνήθιστη» και ο δράστης έχει ήδη τεθεί σε αναγκαστική αργία.

Το συγκεκριμένο βίντεο, το οποίο κατέγραψε ένας άλλος Παλαιστίνιος, έχει διαβιβαστεί ήδη στην μονάδα εσωτερικών υποθέσεων.

Τραβηγμένο από κάμερα αυτοκινήτου, το βίντεο δείχνει τον αστυνομικό να επιτίθεται βίαια στον οδηγό.

Η εφημερίδα «Jerusalem Post» ανέφερε ότι αφορμή για το περιστατικό στάθηκε μία διαφωνία μεταξύ του αστυνομικού και του οδηγού για το σημείο όπου είχε σταθμεύσει το φορτηγό.

Στο εν λόγω οπτικό υλικό ο Παλαιστίνιος φαίνεται να εξηγεί με έντονο ύφος κάτι στον αστυνομικό, όταν ο τελευταίος του ρίχνει κουτουλιά και τον χαστουκίζει στο κεφάλι.

Καθώς ο άτυχος οδηγός σκύβει για να προστατευτεί, ο αστυνομικός τον χτυπά με το γόνατο στο στομάχι και στη συνέχεια τον γρονθοκοπά στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Το βίντεο, το οποίο φαίνεται ότι έχει υποστεί επεξεργασία, κόβεται στο σημείο όπου ο δεύτερος άνθρωπος χτυπάει προφανώς τον αστυνομικό στο πρόσωπο, πριν επέμβει ένα τρίτο άτομο προσπαθώντας να ηρεμήσει το όργανο της τάξης.

Η συμπεριφορά του αστυνομικού προκάλεσε την οργή των Αραβοισραηλινών πολιτικών. Ο Ahmad Tibi, μέλος της Κνεσέτ, ζήτησε την άμεση σύλληψη και την απόταξή του.

«Αυτή είναι βάναυση συμπεριφορά της μαφίας και των συμμοριών, όχι ανθρώπων που είναι υπεύθυνοι για τον νόμο και την τάξη», ανέφερε σχετικά.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης του Ισραήλ, Gilad Erdan καταδίκασε την συμπεριφορά του αστυνομικού.

«Δεν υπάρχει θέση για τέτοιου είδους συμπεριφορές στο Σώμα και ευελπιστώ ότι η έρευνα θα οδηγήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy