Οργισμένη η Βόρειος Κορέα για τις νέες αμερικανικές κυρώσεις

Μέρος της εχθρικής και καταπιεστικής πολιτικής των ΗΠΑ χαρακτηρίζει η Βόρειος Κορέα τις νέες αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της, σε αντίποινα για την κυβερνοεπίθεση στην Sony Pictures εξαιτίας της κινηματογραφικής ταινίας The Interview.

«Η πολιτική που επιμένουν να ακολουθούν οι ΗΠΑ για να υποτάξουν τη Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας, υποδαυλίζοντας αβάσιμα την εχθρότητα εναντίον της, απλώς θα ενισχύσει την αποφασιστικότητά της και την επιθυμία της να υπερασπιστεί την κυριαρχία της χώρας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βορείου Κορέας, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

«Η συνεχιζόμενη και μονομερής δράση που αναλαμβάνει ο Λευκός Οίκος επιβάλλοντας “κυρώσεις” εναντίον της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας αποδεικνύει περίτρανα ότι δεν έχει ξεπεράσει τη μανιώδη αποστροφή και εχθρότητα εναντίον της» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Την Παρασκευή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ενέκρινε την επιβολή επιπρόσθετων κυρώσεων σε βάρος της Βόρειας Κορέας, σε αντίποινα για την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε πρόσφατα η εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών Sony, για την οποία οι αμερικανικές αρχές θεωρούν υπεύθυνη την Πιονγκγιάνγκ.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, οι κυρώσεις αυτές αφορούν τρεις εταιρείες, ανάμεσά τους την υπηρεσία πληροφοριών του στρατού της Βόρειας Κορέας και 10 πρόσωπα που συνδέονται με τις πωλήσεις και τη διάδοση όπλων.

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, η υπηρεσία πληροφοριών του στρατού συνδέεται με την ικανότητα της Βορείου Κορέας να εξαπολύει κυβερνοεπιθέσεις, αν και δεν τη συνδέει άμεσα με την επίθεση στην εταιρεία Sony.

Οι δέκα Βορειοκορεάτες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των κυρώσεων δεν είναι υψηλόβαθμα στελέχη, όμως εργάζονταν για δύο από τις εταιρείες που αναφέρονται.

Οι αμερικανικές αρχές θεωρούν την Πιονγιάνγκ υπεύθυνη για την εισβολή στα συστήματα της Sony, ενώ ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης Ομπάμα δηλώνει επίσης πως η ίδια η Βόρειος Κορέα ενδέχεται να ενορχήστρωσε το πρόσφατα μπλακ-άουτ στο Διαδίκτυο της χώρας.

in.gr

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy