Όταν οι μετακινήσεις δεν γίνονται με εκπαιδευτικά κριτήρια…

Εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων πίσω από τις πρόσφατες τοποθετήσεις – μετακινήσεις Διευθυντών και Βοηθών Διευθυντών Α’, βλέπει η ΟΕΛΜΕΚ.

Σε συνεδρία της η Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ συζήτησε το όλο θέμα μετά από καταγγελίες μελών της και τη δημοσιοποίηση στις 20 Ιουνίου των μετακινήσεων από το Υπουργείο Παιδείας.

Όπως επισημαίνει η ΟΕΛΜΕΚ, είναι πραγματικά θλιβερό να καταρρακώνεται το κύρος και η αξιοπρέπεια ανθρώπων που υπηρέτησαν με ζήλο και αφοσίωση την εκπαίδευση, για να εξυπηρετηθούν, ενδεχομένως, αλλότρια προς την εκπαίδευση συμφέροντα. Η απουσία κανονισμών, επισημαίνει η ΟΕΛΜΕΚ, που να διέπουν τις τοποθετήσεις/μετακινήσεις Διευθυντών και Β.Δ. Α’ φαίνεται, δυστυχώς, να ενθαρρύνει την αυθαιρεσία της εκάστοτε αρμόδιας Αρχής.

Το θέμα θα τεθεί στην επικείμενη συνάντηση της ερχόμενης Δευτέρας με τον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Καδή και η Γραμματεία θα απαιτήσει από τον Υπουργό τη δρομολόγηση διαδικασιών για δημιουργία Κανονισμών Τοποθετήσεων/Μετακινήσεων για τους Διευθυντές και τους Β.Δ. Α’.

Η εικαστική παρέμβαση «έφαγε» τη δ/ντρια του Παγκύπριου

Παράλληλα σε ό,τι αφορά το θέμα αυτό, εξυπηρέτηση άλλων σκοπών βλέπουν και οι οργανωμένοι γονείς, ιδιαίτερα με τη μετακίνηση της διευθύντριας του Παγκύπριου Γυμνασίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, δυστυχώς το όλο θέμα με την εικαστική παρέμβαση στα αρχαία ελληνικά αγάλματα που έγινε στο εν λόγω σχολείο λειτούργησε, έτσι ώστε «κάποιοι κύκλοι να απαιτήσουν την απομάκρυνση της διευθύντριας από τη θέση της, η οποία να σημειώσουμε υπηρέτησε εκεί μόνο για ένα χρόνο. Αφού θεωρούν ότι στο εν λόγω σχολείο πρέπει οι διευθυντές να έχουν άλλες προϋποθέσεις, πρωτίστως όχι εκπαιδευτικές».

Η σύνηθης πρακτική που λειτουργεί εδώ και χρόνια είναι η υπηρεσία 2 ετών σε σχολεία που δεν είναι η έδρα των εκπαιδευτικών και περίπου 5 χρόνια στην έδρα τους. Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός αυτό ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης, Πέτρος Κουλέρμος, επιβεβαίωσε ότι υπήρξε σωρεία παραπόνων από γονείς που πληροφορήθηκαν το συγκεκριμένο γεγονός, αφού με την εξέλιξη αυτή «γεννιούνται αναπάντητα ερωτήματα».

Επίσης παρόμοιου χειρισμού φαίνεται να τυγχάνει και η επιλογή διευθυντή στο Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού στον Στρόβολο που μετά την αφυπηρέτηση του μέχρι τώρα διευθυντή, ο οποίος απασχόλησε επίσης αρκετά τόσο με τις παρεμβάσεις του στις προηγούμενες εκλογές της ΠΣΕΜ, καθώς και με την άρνησή του να παραστεί σε εκδήλωση η Δικοινοτική Χορωδία όπου και στις δυο περιπτώσεις υπήρξαν εκθέσεις καταπέλτες από τις αρμόδιες Επιτρόπους, το Υπουργείο επέλεξε όπως μας λέχθηκε «μια ασφαλής επιλογή ώστε να κρατηθούν οι ισορροπίες»!

Ελένη Κωνσταντίνου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy