Ουδέν νεώτερον για την «κοινωνική» συνάντηση των δύο ηγετών

204

Πρώτη συνάντηση του Κύπριου ΥΠΕΞ με Γκουτέρες στη Ρώμη

Συνάντηση στα «πεταχτά» θα έχει την Πέμπτη στη Ρώμη με τον ΓΓ του ΟΗΕ, κ. Αντόνιο Γκουτέρες, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης. Πηγές των Ηνωμένων Εθνών, τις οποίες επικαλείται ο ανταποκριτής του ΡΙΚ στη Νέα Υόρκη, σημειώνουν ότι η συνάντηση διευθετήθηκε κατόπιν αιτήματος της κυπριακής κυβέρνησης και θα λάβει χώρα στο περιθώριο της διάσκεψης δωρητών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο κ. Χριστοδουλίδης θα μεταφέρει διά ζώσης τη θέση και ετοιμότητα της ε/κ πλευράς για επανέναρξη των συνομιλιών, νοουμένου ότι η Τουρκία θα τερματίσει τις προκλήσεις της. Το κύριο ωστόσο που απασχολεί αυτή την ώρα τη Λευκωσία είναι η αναβλητικότητα που παρουσιάζεται στην προοπτική για «κοινωνική» συνάντηση ή δείπνο των ηγετών των δύο κοινοτήτων. Ερωτηθείς σχετικά, ο εκπρόσωπος είπε ότι «δεν υπάρχει κάτι νεότερο.

Αναμένουμε και ελπίζουμε ότι θα υπάρξει ανταπόκριση από την πλευρά του Τουρκοκύπριου ηγέτη για να γίνει αυτή η προκαταρκτική συνάντηση. Αν θα είναι δείπνο, θα το δούμε.

Πρέπει να γίνει μια συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο, ούτως ώστε να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα. Και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, όπως είναι η θεσμική τάξη πραγμάτων και εκπροσωπώντας την ελληνοκυπριακή πλευρά, διαπραγματεύεται με τον κ. Ακιντζί, ο οποίος εκπροσωπεί την τουρκοκυπριακή πλευρά».

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, συναντήθηκαν εκ νέου ο διαπραγματευτής κ. Μαυρογιάννης με την κα Σπέχαρ, χωρίς ωστόσο τίποτε νεότερο…Νίκη Κουλέρμου

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.