Ούτε βήμα πίσω από το ΥΠΠ για εξετάσεις ανά τετράμηνο

Το Υπουργείο Παιδείας φαίνεται πως δεν είναι διατεθειμένο να κάνει ούτε βήμα πίσω για την καθιέρωση των εξετάσεων ανά τετράμηνο, παρά τις διαφωνίες που υπάρχουν ακόμη.

Η απόφαση για καθιέρωση Εξετάσεων Τετραμήνων από τη σχολική χρονιά 2018-19 περιλαμβάνεται στους νέους Κανονισμούς Λειτουργίας των Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, οι οποίοι εγκρίθηκαν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τέθηκαν σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου 2017, αναφέρει, σε ανακοίνωση του, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.
 
Σε σχέση με την απόφαση της ΟΕΛΜΕΚ για διενέργεια δημοψηφίσματος στις 22 Φεβρουαρίου 2018 σχετικά με την καθιέρωση Εξετάσεων Τετραμήνων, το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι η απόφαση για καθιέρωση Εξετάσεων Τετραμήνων είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης του ΥΠΠ με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ανάμεσα στους οποίους ήταν και η ΟΕΛΜΕΚ, ενώ διεξοδική συζήτηση για το θέμα έγινε και στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας.
 
«Ως εκ τούτου, οι Εξετάσεις Τετραμήνων εντάσσονται σ’  ένα θεσμοθετημένο πλαίσιο, του οποίου συνδιαμορφωτής ήταν και η ΟΕΛΜΕΚ», προσθέτει.
 
Αναφέρει, επίσης, ότι με βάση τους Νέους Κανονισμούς έχει ήδη συσταθεί Ειδική Συμβουλευτική Επιτροπή Προετοιμασίας και Αξιολόγησης των Διαδικασιών Αξιολόγησης του Μαθητή, η οποία έχει ως αρμοδιότητα την παρακολούθηση και τον συντονισμό των διαδικασιών για την επιτυχημένη υλοποίηση των αποφάσεων για την εφαρμογή των Εξετάσεων Τετραμήνων και γενικότερα για την αξιολόγηση του μαθητή.
 
Στην Επιτροπή, συνεχίζει το Υπουργείο Παιδείας, συμμετέχουν, ανάμεσα σε άλλους, και η ΟΕΛΜΕΚ, η ΟΛΤΕΚ, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Συνομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης καθώς και η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών.
 
«Συνεπώς, δίνεται και μέσω αυτής της Επιτροπής η δυνατότητα στην ΟΕΛΜΕΚ να συμβάλλει άμεσα στις διαδικασίες και στους σχεδιασμούς – πράγμα το οποίο πράττει – προς όφελος του μαθητή και του δημοσίου σχολείου. Με τη διενέργεια δημοψηφίσματος η ΟΕΛΜΕΚ στρέφεται εναντίον των προσφάτως ψηφισθέντων από τη Βουλή των Αντιπροσώπων Κανονισμών Λειτουργίας των Δημοσίων Σχολείων, στη διαδικασία συζήτησης και ετοιμασίας των οποίων η ΟΕΛΜΕΚ είχε άμεση και ενεργό εμπλοκή», προσθέτει.
 
Το Υπουργείο Παιδείας σημειώνει ότι εργάζεται συστηματικά για την πραγματοποίηση των πρώτων Εξετάσεων Τετραμήνων τη σχολική χρονιά 2018-19, και πριν την έναρξη της νέας χρονιάς αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες.
 
«Παράλληλα, συνεχίζει το έργο της η Ειδική Συμβουλευτική Επιτροπή Προετοιμασίας και Αξιολόγησης των Διαδικασιών Αξιολόγησης του Μαθητή, η οποία, ανάμεσα στα άλλα, έχει αναλάβει την προσαρμογή της διδακτέας ύλης όλων των γνωστικών αντικειμένων στον διαθέσιμο διδακτικό χρόνο. Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στην απρόσκοπτη εφαρμογή των Εξετάσεων Τετραμήνων. Ο θεσμός αυτός, όπως και όλες οι μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιούνται, αφού εφαρμοστεί, θα αξιολογηθεί και, αν και εκεί όπου θα φανεί ότι χρειάζεται, θα γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις», καταλήγει.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy