Οζγκιουργκιούν: Ευτυχώς που δεν συνεχίστηκαν οι διαπραγματεύσεις διαφορετικά “καήκαμε”

Ευτυχώς που οι διαπραγματεύσεις (στη Γενεύη) δεν συνεχίστηκαν, διαφορετικά καήκαμε, είπε ο “πρωθυπουργός” Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν, δηλώνοντας παράλληλα ότι η κατάθεση χαρτών ήταν λάθος και ότι “δεν πρέπει να κάτσουμε στο τραπέζι (των διαπραγματεύσεων)”.

Σε δηλώσεις του σε τ/κ τηλεοπτικό κανάλι, όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Οζγκιουργκιούν είπε ότι τη πρόταση του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν για το Βαρώσι και τα Κόκκινα την άκουσε πριν από δύο μήνες και διερωτήθηκε αν η πρόταση συμπεριλαμβάνεται στο χάρτη που κατέθεσε ο κ. Ακιντζί.

Είπε ότι οι διαπραγματεύσεις γίνονται από τον “πρόεδρο” Ακιντζί και επέκρινε τη στάση του να αφήνεται η “κυβέρνηση” εκτός του παιχνιδιού και διερωτήθηκε γιατί η τ/κ πλευρά να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση, αφού όλα συζητήθηκαν και κατατέθηκε και χάρτης.

“Δεν μας δίνεται η ευκαιρία να ζητήσουμε κάτι άλλο. Το μόνο θέμα που έμεινε είναι το θέμα των εγγυήσεων και της ασφάλειας”, σημείωσε και πρόσθεσε ότι “καταθέσαμε το χάρτη. Κάναμε στρατηγικό λάθος”.

Ο κ. Οζγκιουργκιούν, είπε ακόμα ότι η τ/κ πλευρά, χωρίς να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της, κατέθεσε χάρτη και ότι αυτό από τεχνικής άποψης είναι λάθος, ενώ δήλωσε ότι ο Ραούφ Ντενκτάς ουδέποτε είχε καταθέσει χάρτη.

Αναφερόμενος στο εδαφικό είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δοθούν εδάφη που ανήκουν στο ψευδοκράτος και επέκρινε το γεγονός ότι δεν γνωρίζει κανείς το περιεχόμενο του χάρτη.
Είπε ότι είναι “πρωθυπουργός” και δεν γνωρίζει ποια εδάφη από τη “χώρα” του, θα δοθούν.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy