Π. Νεοκλέους: Από τη φυλακή σε σουίτα πολυτελείας στο Μέλαθρον – Κόστος €500 χιλιάδες

Σουίτα πολυτελείας είναι το κελί που στήθηκε στο Μέλαθρον, για τον Παναγιώτη Νεοκλέους. Μάλιστα όπως προκύπτει από τη συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου η διαδικασία η οποία ακολουθήθηκε μέχρι τη μεταφορά του από τις Κεντρικές Φυλακές στο Μέλαθρον είναι πρωτοφανής.

Ενδεικτικά έγιναν τέσσερα κατά σειρά ιατροσυμβούλια σε χρόνο ρεκόρ, αφού οι διαδικασίες διήρκησε συνολικά μόλις πέντε εβδομάδες.

Επίσης οι γνωματεύσεις των ιατροσυμβουλίων ήταν κατά το δοκούν, αφού διαφέρουν μεταξύ τους και μάλιστα κατά πολύ. Επίσης όπως αναφέρθηκε στη συνεδρία στο μεσοδιάστημα των τεσσάρων ιατροσυμβουλίων υπήρξαν παρεμβάσεις από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου, ώστε να αλλάξει η απόφαση.

Ακόμη αναφέρθηκε ότι υπήρχαν τουλάχιστον 20 ιατρικά κέντρα στη Λευκωσία τα οποία θα μπορούσαν να παρέχουν νοσηλεία στο Π. Νεοκλέους, αλλά τελικά επιλέχθηκε το Μέλαθρον στην Λεμεσό.

Μάλιστα η απόφαση λήφθηκε από το ιραοσυμβούλιο μετά από εισήγηση ιδιώτη ιατρού.

Όπως αναφέρθηκε στην Επιτροπή το υπό αναφορά ιατροσυμβούλιο συστάθηκε το 2014 και μέχρι σήμερα συνεδρίασε συνολικά μόλις έξι φορές, εκ των οποίων οι τέσσερις για τον Π. Νεοκλέους.

Η Επιτροπή Θεσμών συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση Π. Νεοκλέους υπάρχει έκθεση του Γενικού Ελεγκτή η οποία είναι καταπέλτης.

Τα έξοδα για την υπόθεση Π. Νεοκλέους αναμένεται να ανέλθουν στο μισό εκατομμύριο.

Σημειώνεται ότι η απόφαση για μεταφορά του κατάδικού Π. Νεοκλέους στο Μέλαθρον λήφθηκε κατά παράβαση των κανονισμών των Κεντρικών Φυλακών, που ορίζουν ότι σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να επιλέγεται ιατρικό κέντρο εντός της Λευκωσίας.

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy