Πάφος: Ενώπιον Κακουργιοδικείου η υπόθεση απόπειρας φόνου εναντίον 15χρονου

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που συνεδριάζει στην Πάφο, προσήχθη σήμερα ο 40χρονος σε σχέση με απόπειρα φόνου σε βάρος 15χρονου ανήλικου στην Πάφο, γιου της συζύγου του με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά.

Στη σημερινή δικάσιμο κατέθεσαν ο Αδάμος Ηρακλέους, εργαζόμενος σε εστιατόριο στην Κάτω Πάφο, ο παραπονούμενος 15χρονος και η αδερφή του 15χρονου, μαθήτρια στην τρίτη τάξη Λυκείου της Τεχνικής σχολής, η οποία εργάζεται ωστόσο σε ξενοδοχείο για να συμβάλει στα έξοδα της οικογένειας της.

Στην κατάθεσή του ο κ. Ηρακλέους αναφέρθηκε στα γεγονότα όταν στις 6.7.2017 ως υπεύθυνος βάρδιας του εστιατορίου που ήταν τον ειδοποίησαν στις 23:30 το βράδυ συνάδελφοι του ότι ένα νεαρό πρόσωπο βρίσκονταν σε άσχημη κατάσταση έξω από το εστιατόριο.

Όταν ο ίδιος, όπως ανέφερε στο Δικαστήριο, τον πλησίασε και τον ρώτησε τι του είχε συμβεί, ο 15χρονος του είπε ότι είχε φύγει από το σπίτι, πήγε στο περίπτερο και πως όταν επέστρεψε, ο πατριός του τού επιτέθηκε. Ο μάρτυρας κατέθεσε ακόμη πως ο λαιμός του 15χρονου ήταν κόκκινος και υπήρχαν και κάποιες εκδορές αίματος. 

Όταν η κατηγορούσα Αρχή έδειξε στον μάρτυρα ενώπιον του Δικαστηρίου τη φωτογραφία του 15χρονου, αυτός τον αναγνώρισε. Ο μάρτυρας είπε ακόμα πως όταν είδε τον 15χρονο, αυτός ήταν πανικόβλητος με κομμένη αναπνοή, τραύλιζε και πως ο ίδιος του έδωσε νερό.

Ο κ. Ηρακλέους αντεξετάστηκε από την συνήγορο υπεράσπισης του 40χρονου, δικηγόρο Έλενα Ταλιώτου η οποία τον ρώτησε αν όταν συνάντησε τον 15χρονο αυτός ήταν όρθιος, με τον μάρτυρα να απαντά θετικά. 

Η κ. Ταλιώτου ζήτησε από τον κ. Ηρακλέους κάποιες επεξηγήσεις για το πού ακριβώς είδε να έχει τραυματιστεί ο 15χρονος, με τον μάρτυρα να απαντά πως ο ερεθισμός στο λαιμό του νεαρού ήταν στη μέση και προς τα πάνω.

Ακολούθησε η μακρά μαρτυρία του 15χρονου παραπονούμενου, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών λόγω και της ηλικίας του. Στην αίθουσα του Δικαστηρίου ζητήθηκε από την εκπρόσωπο της κατηγορούσας Αρχής και παραβάν ώστε ο 15χρονος να μην βλέπει τον πατριό του την ώρα της κατάθεσής του. 

Η κατάθεση που έδωσε ο 15χρονος διήρκεσε περίπου δύο ώρες και ήταν στην αραβική που είναι η μητρική του γλώσσα και ακολούθως αντεξετάστηκε. 

Στη συνέχεια κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας η αδερφή του 15χρονου, η οποία και αντεξετάστηκε από την συνήγορο υπεράσπισης του 40χρονου.

Ο 40χρονος  απάντησε μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και το δικαστήριο όρισε την υπόθεση για συνέχιση της διαδικασίας την 27η  και 28η Νοεμβρίου του 2017.

Στην επόμενη δικάσιμο αναμένεται να καταθέσει ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους και ο εξεταστής της υπόθεσης Ανδρέας Τσεκούρας και ουσιαστικά ολοκληρώνεται η διαδικασία.

Τα αδικήματα που βαραίνουν τον 40χρονο είναι της απόπειρας φόνου, επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, κοινής επίθεσης και απειλής, αδικήματα που φέρεται να διαπράχθησαν στις 6.7.2017 στην Πέγεια.

Ο 40χρονος μετά το πέρας της δικαστικής διαδικασίας οδηγήθηκε στις κεντρικές  φυλακές.   

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, ο 40χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος είχε προηγουμένως έντονη λογομαχία με τον ανήλικο σε χωράφι που βρίσκεται δίπλα από την οικία τους και πάνω στον καβγά πέρασε σχοινί στο λαιμό του 15χρονου και αποπειράθηκε να τον πνίξει.

Την καταγγελία στην Αστυνομία έκανε η αδερφή του 15χρονου. Ο 15χρονος νοσηλεύτηκε στο ΓΝ Πάφου, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του δεν καθόλου  ανησυχητική.

Ο 15χρονος είχε επίσης εξεταστεί από τον ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους, και σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο μικρός είχε υποστεί εκδορές στην αριστερή παρειακή χώρα και τραύμα στην περιοχή του λαιμού. 

Σημειώνεται πως σε προηγούμενες δικάσιμες κατέθεσαν τέσσερις ανακριτές και η ιατρός που εξέτασε το τραύμα του μικρού. Στο Δικαστήριο κατατέθηκε και ο κατάλογος των τεκμηρίων

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy