Πάφος: Σε λειτουργία τα περισσότερα κέντρα αναψυχής

Σχεδόν όλα τα κέντρα αναψυχής στην Επαρχία Πάφου, που ανέρχονται περίπου σε 700, βρίσκονται σε λειτουργία, ανέφερε ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Κέντρων Αναψυχής Φύτος Θρασυβούλου.
 
Πρόσθεσε ότι σε παγκύπριο επίπεδο αναμένεται να λειτουργήσουν 3.500 κέντρα αναψυχής περί τα μέσα Μαΐου.
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Θρασυβούλου αναφέρθηκε στα προβλήματα του κλάδου, με το μεγαλύτερο πρόβλημα της επισιτιστικής βιομηχανίας να εντοπίζεται στο θέμα της εξεύρεσης εργατικού δυναμικού. 
 
Σε ό,τι αφορά τις αδειοδοτήσεις, ανέφερε ότι το αίτημα του Δήμου Πάφου για εξασφάλιση πιστοποιητικού καταλληλότητας των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων στα κέντρα αναψυχής «δημιουργεί μεγάλα προβλήματα και μεγάλο κόστος». 
 
Είπε ωστόσο ότι ο Σύνδεσμος δεν είναι αντίθετος με το αίτημα του Δήμου, αλλά ζητά περιθώριο χρόνου για την υποβολή των σχεδίων των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων στην Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία, ώστε οι επιχειρηματίες να τακτοποιήσουν την εκκρεμότητα μέχρι το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου.
 
Το ΚΥΠΕ επικοινώνησε με αρμόδιο εκπρόσωπο του Δήμου Πάφου, ο οποίος ανέφερε ότι το θέμα είναι «ουσιώδεις και πολύ σοβαρό», προσθέτοντας πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση κωλυσιεργίας από τον Δήμο.
 
Εξήγησε ότι η υποβολή των σχεδίων των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων άπτεται της δημόσιας ασφάλειας, ενώ σε κάποια υποστατικά το ζήτημα αυτό εκκρεμεί επί σειρά ετών.   
 
Εξάλλου ο  κ. Θρασυβούλου είπε ότι η Παγκύπρια Ομοσπονδία Κέντρων Αναψυχής θα έχει την ερχόμενη Τρίτη συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, ενώ την κάλεσε να μεριμνήσει για την ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και για ενίσχυση των προγραμμάτων εκπαίδευσης και αναβάθμισης των υπαλλήλων.
 
Η προσπάθεια συμπλήρωσε, πρέπει να εστιαστεί στην εκπαίδευση νέων εργαζομένων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία ή στην αναβάθμιση των υφιστάμενων υπαλλήλων.
 
Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής Πάφου Μάριος Θεοδοσίου αναφέρθηκε με τη σειρά του στην έλλειψη εργατικού δυναμικού. Χαιρέτισε τέλος τις προσπάθειες για αναγνώριση και αντιμετώπιση του προβλήματος από τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη.
 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy