Παγκόσμια κινητοποίηση για τις selfies

Η ανάρτηση φωτογραφιών selfies σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από εξωτικά και επικίνδυνα μέρη προκαλεί παγκόσμια κινητοποίηση, καθώς αυξάνονται τα περιστατικά κατά τα οποία πολλοί χρήστες χάνουν τη ζωή τους ή τραυματίζονται σοβαρά. Ηδη έχουν αρχίσει να γίνονται παρεμβάσεις σε διεθνές επίπεδο με στόχο την ευαισθητοποίηση για τους κινδύνους που υπάρχουν.

Η ανάρτηση τέτοιων φωτογραφιών έχει παρουσιάσει θεαματική αύξηση τα τελευταία χρόνια και πολλοί κάνουν λόγο για “selfies madness”. Οι περισσότεροι επιδιώκουν να αναρτήσουν φωτογραφίες από επικίνδυνα μέρη (βουνοκορφές, γέφυρες, ουρανοξύστες, κοντά σε εκρηκτικά κ.λπ.) ή θέλουν σε αυτές να φαίνονται και πολλοί διάσημοι, όπως η Βασίλισσα Ελισάβετ ή ο Πρόεδρος Ομπάμα στη διάρκεια δημόσιων εμφανίσεων.

Το ΥΠΕΣ της Ρωσίας ξεκίνησε από τις αρχές του 2015 εκστρατεία προειδοποιώντας για τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Τον Ιούνιο δύο άνδρες έχασαν τη ζωή τους στα Ουράλια Ορη προσπαθώντας να ποζάρουν κρατώντας μια χειροβομβίδα. Επίσης, ένας φοιτητής έπεσε από ύψος 40 ποδών σε γέφυρα στη Μόσχα.

Στις ΗΠΑ, και συγκεκριμένα στο Τέξας, ένας πατέρας έχασε τη ζωή του όταν αυτοπυροβολήθηκε στο λαιμό ενώ προσπαθούσε να βγάλει selfie. Και στο Εθνικό πάρκο Yellowstone οι αρχές ανήρτησαν πινακίδες προειδοποιώντας για τους κινδύνους όταν πέντε περιηγητές προσπάθησαν να βγάλουν φωτογραφία κοντά σε ένα βίσονα.

Κρούσματα καταγράφηκαν και στην ΕΕ όπως στον Πύργο του Άιφελ, στη Φοντάνα ντι Τρέβι στη Ρώμη, αλλά και στην Ινδία.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy