Πάλη των κομμουνιστών κατά του ισραηλινού φασισμού

Το ΚΚ Ισραήλ προειδοποιεί ότι μια πιθανή στρατιωτική περιπέτεια από μέρους τους Ισραηλινών ηγετών (βλ. Ιράν) θα μπορούσε να σπρώξει την περιοχή σε ένα ακόμη πιο καταστροφικό και αιματηρό πόλεμο. «Σήμερα στο Ισραήλ, οι δεξιές ομάδες μέσα στην κυβέρνηση με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου εκμεταλλεύονται την ντροπή της κοινωνικής πόλωσης και των οικονομικών δυσχερειών αφενός και την ακόμη ανεπίλυτη εθνική σύγκρουση από την άλλη για να επιδεινώσουν ρατσιστικές και αντιδημοκρατικές εντάσεις και για να ανοίξει ο δρόμος για ένα καθεστώς που να έχει φασιστικά χαρακτηριστικά», τονίζει το ΚΚΙ.

«Για το σκοπό αυτό, η κυβέρνηση κάνει χρήση της ρατσιστικής και αντιδημοκρατικής νομοθεσίας που ψήφισε το Κοινοβούλιο. Την εκδίωξη των Αράβων κατοίκων από τα εδάφη τους (όπως οι συνεχείς κατεδαφίσεις του χωριού Μπεντουίν Αλ-Αραγκίπ στο Νέγκεβ). Κάνει χρήση βίας για τη διάλυση διαδηλώσεων, διεξάγει εκφοβιστικές έρευνες κατά κοινωνικών ακτιβιστών, καταστρέφει κατοικίες και απειλεί με τη μεταφορά του αραβικού πληθυσμού στο Νέγκεβ», προστίθεται ανάμεσα σε άλλα. «Η ρατσιστική πολιτική του Νετανιάχου είναι επίσης μέρος της φασιστικής επιδείνωσης της ισραηλινής κοινωνίας -μια τάση που απαιτεί τη σφυρηλάτηση ενός ενωμένου μετώπου των Αράβων πολιτών και όλων των δημοκρατικών δυνάμεωναλλά που εμείς αναμένουμε μόνο ότι θα ενταθεί με τις αυξανόμενες έρευνες και τις κατηγορίες που έχουν γίνει εναντίον της διαφθοράς και δωροδοκίας του Νετανιάχου», τονίζεται.

Το ΚΚΙ προειδοποιεί ότι η συνέχιση της κατοχής της Παλαιστίνης, η διαιώνιση των διακρίσεων και η εξάπλωση του εθνικού μίσους εναντίον των Αράβων πολιτών του Ισραήλ και η καθοδήγηση του ρατσισμού εναντίον μεταναστών, αυξάνουν τους κινδύνους για τον δημοκρατικό χώρο στο Ισραήλ. Το ΚΚΙ ζητά «την ενίσχυση της εβραιοαραβικής φύσης του αγώνα για ειρήνη και κοινωνική δικαιοσύνη».

«Η μόνη βάση για μια δίκαιη ειρήνη είναι ο τερματισμός της κατοχής του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη που έθεσε υπό την κατοχή του τον Ιούνη του 1967, η δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, δίπλα στο κράτος του Ισραήλ, καθώς και μια δίκαιη λύση στο ζήτημα των Παλαιστινίων προσφύγων», τονίζουν οι Ισραηλινοί κομμουνιστές. Προσθέτουν ότι η απελευθέρωση εδαφών από τζιχαντιστές στη Συρία «αποδεικνύει την αποτυχία του ιμπεριαλισμού, των αντιδραστικών αραβικών καθεστώτων και των ανίερων ανδρείκελών τους» καθώς και την «κατάρρευση του ρίσκου των HΠΑ και των συμμάχων τους».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy