Πάμπος Δημητρίου: Συνέπεια των αποτυχημένων εκλογικών αποτελεσμάτων οι εκκαθαρίσεις

Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Η ηγεσία του ΔΗΚΟ συνεχίζει την πολιτική των εκκαθαρίσεων κι αυτό είναι συνέπεια των αποτυχημένων εκλογικών αποτελεσμάτων από την ηγεσία του Νικόλα Παπαδόπουλου, δήλωσε στον Άστρα ο Πάμπος Δημητρίου, τέως μέλος της Κ.Ε. του ΔΗΚΟ ο οποίος διαγράφηκε πρόσφατα από το κόμμα.

Επισήμανε ότι αντί η ηγεσία να προχωρήσει σε ενδοσκόπηση και να λάβει αποφάσεις, προχώρησε σε εκκαθαρίσεις.

Κατά την προεκλογική περίοδο, πρόσθεσε, η ηγεσία εγκολπώθηκε ξένα στοιχεία θεωρώντας ότι πολλά στελέχη του κόμματος δεν ήταν δικά τους, συνομολογήθηκαν συνεργασίες με κόμματα που είχαν διαφορετική γραμμή, ενώ χρησιμοποιείτο μια ξύλινη γλώσσα με επίθετα και χαρακτηρισμούς.

Σχολιάζοντας ο Γ.Γ. του ΔΗΚΟ Μαρίνος Μουσιούττας δήλωσε στον Άστρα ότι η διαδικασία στο πειθαρχικό συμβούλιο θα συνεχιστεί και όλες οι διεργασίες θα ολοκληρωθούν μέχρι την Τετάρτη.
Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι δεν υπήρξε καμιά επίσημη πρόταση από πλευράς Αλέκου Τρυφωνίδη για να σταματήσουν οι διαγραφές και να συζητηθεί το θέμα στο επικείμενο συνέδριο.
Αναφερόμενος στους διαγραφέντες, είπε ότι οι κανόνες της δημοκρατίας απαιτούν όπως η μειοψηφία ακολουθεί τις αποφάσεις της πλειοψηφίας.
Σημείωσε παράλληλα ότι κατά τη δική του άποψη, οι θέσεις του ΔΗΚΟ, ιδιαίτερα στο κυπριακό, δεν έχουν αλλάξει και ότι παραμένουν οι ίδιες όπως καταγράφονται στο καταστατικό.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy