Παναγιώτης Τοφή: Μια προσωπική πορεία αναζήτησης και εξιλέωσης

ΑΦΙΣΑ2Μια προσωπική πορεία αναζήτησης και εξιλέωσης
Παναγιώτης Τοφή / Not To Hold

Not To Hold Στη φετινή Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού παρουσιάζω το χορογραφικό έργο «NotToHold». Ένα ντουέτο κατά το οποίο δύο σώματα παραδίδονται σε μια προσωπική πορεία αναζήτησης και εξιλέωσης, όπου ανολοκλήρωτα βιώματα του παρελθόντος εμπλέκονται, συγκρουόμενα, με θελκτικές επιθυμίες του μέλλοντος. Το θέμα προκύπτει μέσα από έρευνα σε κίνηση και σύνθεση γύρω από τη χωρική ένταση, σε ένα συνδυασμό με θέματα απόκρυψης, διαγραφής και απόσυρσης με ιδιαίτερη έμφαση στην αίσθηση της αφής.

Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού Κύπρου Είναι σημαντικός ο ρόλος της Πλατφόρμας στην ανάπτυξη του σύγχρονου χορού, καθώς δίνει την ευκαιρία για πειραματισμό και προβολή με τη βοήθεια επιχορήγησης. Πιστεύω είναι σημαντικό να υπάρξει χώρος για πειραματισμό, όπως και ευκαιρίες παρουσίασης έργων σε εναλλακτικούς χώρους πέραν μιας ιταλικής σκηνής. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι να υπάρξει περισσότερος χρόνος μεταξύ της έγκρισης των προτάσεων και της παρουσίασής τους. Αυτή τη χρονιά μας δόθηκε απελπιστικά ελάχιστος χρόνος, γεγονός που δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα και περιττό άγχος. Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού οφείλει επιτέλους να δει με σοβαρότητα τόσο το θεσμό όσο και τους καλλιτέχνες του Σύγχρονου Χορού.

Το τοπίο του σύγχρονου χορού στην Κύπρο Σημαντικό είναι να υπάρξει η ανάλογη παιδεία γύρω από την τέχνη του σύγχρονου χορού, η οποία θα πρέπει να αρχίσει από νεαρή ηλικία σαν μέρος της εκπαίδευσης. Θα έπρεπε πλέον η τέχνη να είναι μέρος της ζωής μας από παιδιά, είτε είμαστε καλλιτέχνες είτε όχι. Έχουμε δει αρκετό ποδόσφαιρο και έχουμε πει πολλά για την πολιτική όλα αυτά τα χρόνια, τι γίνεται με την έκφραση;

Εμείς οι δημιουργοί Η ευθύνη μας είναι να συνεχίζουμε να κάνουμε την τέχνη μας με συνέπεια και ανοιχτοσύνη προσπαθώντας να γίνεται όσο το δυνατόν πιο προσβάσιμη στο κοινό, διεκδικώντας όλο και με περισσότερη σοβαρότητα και ομαδικότητα την ανάλογη ανταπόκριση και οικονομική υποστήριξη του κράτους.

Τα επόμενά μου σχέδια Ξεκινάμε με πρώτη παρουσίαση στις 9 Μαρτίου στις Αποθήκες ΘΟΚ, με το “Σαλόνι των ξένων” στο οποίο είμαι στη μόνιμη ομάδα, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Παναγιώτη Λάρκου. Μετέπειτα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, το χορογραφικό έργο “Never Been Missed” το οποίο έκανε πρεμιέρα στην περσινή πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού, ταξιδεύει Ελλάδα.

Παναγιώτης Τοφή

Θέατρο Ριάλτο, Παρασκευή 2 Μαρτίου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy