Πανευρωπαϊκή εκστρατεία κατά των εκποιήσεων θα αρχίσει από την Κύπρο

242

Το Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις, με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη, αναφέρεται στην απόφαση της συνάντησης 19 ευρωπαϊκών κινημάτων που εναντιώνονται στις εκποιήσεις κατοικιών, να αρχίσει η πανευρωπαϊκή εκστρατεία ενημέρωσης για την εμπορευματοποίηση της κατοικίας με το σύνθημα “Hands Off Our Homes” να ξεκινήσει από την Κύπρο, και να απευθυνθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη.
 
 Σύμφωνα με το Κίνημα, τα 19 ευρωπαϊκά κινήματα, συμπεριλαμβανομένου και του κυπριακού Κινήματος Ενάντια στις Εκποιήσεις, συζήτησαν και έχουν εργαστεί για την οικοδόμηση μιας κοινής αντίληψης σε θέματα όπως η εμπορευματοποίηση της κατοικίας (financialization).

Στόχος της πανευρωπαϊκής εκστρατείας, αναφέρεται, είναι να  ακουστούν σε ολόκληρη την Ευρώπη τα δίκαια αιτήματα όπως: Ο τερματισμός των εκποιήσεων και η διασφάλιση του δικαιώματος στη στέγη, ο τερματισμός της ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής και δημόσιας γης, ότι η κατοικία είναι κοινωνικό αγαθό.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.