Πανηγυρίζει το ΑΚΡ, καταγγέλλει χειραγώγηση αποτελέσματος από Ανατολού η αντιπολίτευση

254

Πανηγυρισμοί ξεκίνησαν έξω από το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ ενώ τον Ταγίπ Ερντογάν συνεχάρη πρώτος ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος ΜΗΡ Ντεβλέτ Μπαχτσελί με το άνοιγμα του 80% των καλπών. Ωστόσο η αντιπολίτευση κατηγορεί το πρακτορείο Ανατολού το οποίο μεταδίδει τα επίσημα αποτελέσματα ότι χειραγωγεί το αποτέλεσμα των εκλογών.
Με βάση τα αποτελέσματα με καταμετρημένο το 90% το ΑΚΡ λαμβάνει 297 έδρες και δεν καταφέρνει να έχει την πλειοψηφία στην βουλή. Για να έχει πλειοψηφία χρειάζεται να συμμαχήσει με το ακροδεξιό Κόμμα ΜΗΡ το οποίο φαίνεται να λαμβάνει 41 έδρες. Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα λαμβάνει 142 έδρες, το φιλοκουρδικό HDP 64 και το Καλό Κόμμα 45 έδρες.
Σε δήλωσή του Μουχαρέμ Ιντζέ είπε ότι το Ανατολού χειραγωγεί το αποτέλεσμα δίνοντας προτεραιότητα στα κέντρα που ο Ερντογάν παίρνει ψηλά ποσοστά. “Καλώ τους εκπροσώπους μας στις κάλπες να μην χάσουν το ηθικό τους και να μην εγκαταλείψουν τις κάλπες”, ανέφερε. Ο Μουχαρρέμ Ιντζέ είπε ακόμη ότι με βάση το σύστημα του Ανώτατο Συμβουλίου Εκλογών φαίνεται να έχει ανοίξει το 37% των καλπών και με βάση το Ανατολού το 85%.
Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ, Μαχίρ Ουνάλ απέρριψε της κατηγορίες της αντιπολίτευσης λε΄γοντας ότι δεν υπήρξε καμιά παρατυπία και είναι απαράδεκτο να γίνεται στόχος το Ανατολού.Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.