Παραδίδεται και επίσημα το πρωί ο Φάκελος της Κύπρου

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων θα παραδώσει στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων το πλήρες υλικό του Φακέλου της Κύπρου, σε ειδική συνεδρία του κυπριακού κοινοβουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 9 το πρωί.
Νωρίτερα, στις 8 και 40, ο κύριος Συλλούρης θα υποδεχθεί τον κύριο Βούτση και θα έχουν μεταξύ τους συνάντηση.
Το μεσημέρι, στις 12.00, ο κύριος Βούτσης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Όπως ανακοινώθηκε από το προεδρικό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί το πρωί στην Ειδική Συνεδρία της Βουλής, με την ευκαιρία της επίσκεψης του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Νίκου Βούτση για την παράδοση του «Φακέλου της Κύπρου», στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Τον κύριο Βούτση συνοδεύει ευρεία αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και Υπηρεσιακών Παραγόντων του ελληνικού κοινοβουλίου, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής και Πρόεδρο της Επιτροπής Φακέλου της Κύπρου, Κωνσταντίνο Αθανασίου.
Η επιτροπή αυτή συστάθηκε στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων και της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, το οποίο είχε υπογραφεί από τους προέδρους των δύο κοινοβουλίων, Νικόλαο Βούτση και Γιαννάκη Ομήρου, στις 21 Ιανουαρίου 2016, στη Βουλή των Ελλήνων.
Τα έντεκα κιβώτια με τους 134 φακέλους- αντίγραφα του αρχείου του Φακέλου της Κύπρου, βρίσκονται από χθες το απόγευμα στη βουλή. 
Οι φάκελοι περιέχουν τις καταθέσεις 88 μαρτύρων στην Ολομέλεια της Ειδικής Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τον Φάκελο της Κύπρου, όπως και τις καταθέσεις 45 μαρτύρων στην Υποεπιτροπή για τη δημιουργία του πορίσματος, καθώς και τα συνοδευτικά έγγραφα τα οποία κατατέθηκαν από τους μάρτυρες.
Τα έγγραφα φυλάσσονται στον ίδιο χώρο που φυλάσσονται εκείνα του φακέλου της Κύπρου τα οποία συγκεντρώθηκαν από την αρμόδια επιτροπή του Κυπριακού κοινοβουλίου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy