Παραδοχή ΔΗΣΥ για κομματικές παρεμβάσεις στη CYTA

Συμφώνησαν ότι διαφωνούν σε ό,τι αφορά το θεσμικό μέλλον της CYTA, ΔΗΣΥ και εκπρόσωποι των εργαζομένων του οργανισμού στη χθεσινή συνάντηση που είχαν.

Ο επικεφαλής της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ στη CYTA, Δώρος Θεοδώρου, ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ ότι χθες ο ΔΗΣΥ, δια του προέδρου του Αβέρωφ Νεοφύτου, επανέλαβε τη θέση ότι για να μπορέσει να κρατηθεί η CYTA ζωντανή θα πρέπει να πουληθεί.

Ο κ. Θεοδώρου σημείωσε ότι ένα από τα επιχειρήματα του ΔΗΣΥ χθες, ήταν ότι πρέπει να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του οργανισμού για να σταματήσουν οι κομματικοί παρεμβατισμοί σε προσλήψεις και προαγωγές. Ο εκπρόσωπος της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ εξέφρασε την απογοήτευσή του, που ένα κυβερνών κόμμα παραδέχεται δημοσίως ότι δεν μπορεί να σταματήσει τον κομματικό παρεμβατισμό.

Παράλληλα τόνισε ότι η CYTA χρειάζεται διορθωτικές κινήσεις για να συνεχίσει την επιτυχία που έχει σήμερα.

Να σημειωθεί ότι ο ΔΗΣΥ στηρίζει την κυβερνητική πρόταση για μετατροπή της CYTA σε οργανισμό ιδιωτικού δικαίου, ενώ οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εμμένουν στη διατήρηση της CYTA σε οργανισμό δημοσίου δικαίου.

Αύριο οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θα έχουν επαφές με αντιπροσωπεία της ΕΔΕΚ, του ΕΛΑΜ ενώ θα δουν εκ νέου τη Συμμαχία Πολιτών.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy