Παραδοχή Υπ. Παιδείας για ανάγκη διαλόγου για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο

Την ετοιμότητα του να μπει σε διάλογο ώστε να αντιμετωπιστούν ενστάσεις προβληματισμοί και πιθανά προβλήματα που υπάρχουν στις αλλαγές που ψηφίστηκαν για την εφαρμογή του θεσμού των εξετάσεων ανά τετράμηνο, εμφανίζεται το Υπουργείο Παιδείας.

Κατά τη συζήτηση του θέματος σήμερα στην Επ. Παιδείας της Βουλής, ο Υπουργός είπε ότι η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά θέματα που ανεφύησαν όπως είναι η μείωση της ύλης, η ετοιμασία των δοκιμίων από το ίδιο το Υπουργείο και όχι από τις σχολικές μονάδες και οι παρουσίες των μαθητών στα τέλη του κάθε τετραμήνου.

Ο κ. Χαμπιαούρης είπε χαρακτηριστικά ότι το Υπουργείο αφουγκράζεται τις ανησυχίες όσων έχουν διαφορετική άποψη και είναι ανοικτοί σε διάλογο για βελτιωτικές κινήσεις, ώστε να βρεθούν συγκλίσεις και να αποφευχθούν αντιπαραθέσεις, ώστε να μη χρειαστεί η αναβολή του θεσμού.

Η ΟΕΛΜΕΚ, δια του προέδρου της Γιάννου Σωκράτους σημείωσε ότι η παραδοχή του Υπουργείου για την ανάγκη αλλαγών και η ετοιμότητα του για διάλογο, καταδεικνύει το γεγονός της ανάγκης για περισσότερο διάλογο γύρω από το θέμα.

Η ΟΕΛΜΕΚ χαιρετίζει τη θέση του Υπουργείου για ετοιμότητα για διάλογο και είναι και η ίδια έτοιμη να μπει σε αυτόν για να διασκεδαστούν οι ενστάσεις.

Η Συνομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Μέσης χαρακτήρισε βελτιωτικές τις κινήσεις του Υπουργείου για αλλαγές, αλλά σημείωσε ότι οι γονείς επιμένουν ότι υπάρχουν πρόνοιες στη νομοθεσία που εγκρίθηκε που χρίζουν ρύθμισης και συνηγορούν στην αναβολή για ένα χρόνο στην εφαρμογή του θεσμού, ώστε αυτός να υλοποιηθεί όχι βεβιασμένα.

Εκ μέρους του ΔΗΣΥ ο Κυριάκος Χατζηγιάννης υποστήριξε ότι κάποιοι φαίνεται ότι δε θέλουν να γίνει διάλογος, γιατί δε θέλουν να αλλάξει το σύστημα.

Δεν άκουσε από κανένα, όπως είπε, για το πώς αναβαθμίζεται η ποιότητα του απολυτηρίου των δημόσιων σχολείων, εκφράζοντας τη θέση του κόμματος του ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου να καθυστερήσει για ακόμα μία σχολική χρονιά η εφαρμογή του θεσμού.

Το ΔΗΚΟ επιμένει στην αναβολή της εφαρμογής του θεσμού για ένα χρόνο, ώστε να συζητηθούν οι ενστάσεις που υπάρχουν από πολλές πλευρές, χαιρετίζοντας παράλληλα τη θέση του Υπουργείου για να γίνει διάλογος και να δεχθεί προτάσεις για αλλαγές.

Πάντως το ΑΚΕΛ, δια του Βουλευτή Γιώργου Γεωργίου, είπε ότι με την παραδοχή σήμερα από πλευράς Υπουργείου για την ανάγκη περαιτέρω διαλόγου, γίνεται παραδοχή για το παιδαγωγικό έγκλημα, όπως το χαρακτήρισε, για το θεσμό των τετραμήνων.

Ο κ. Γεωργίου σημείωσε ότι κανένας από τους εκπαιδευτικούς εταίρους συμφωνεί με την εφαρμογή του θεσμού με τις υφιστάμενες προϋποθέσεις.

Το ΑΚΕΛ, είπε, επιμένει ότι ο θεσμός δε μπορεί να εφαρμοστεί στη νέα χρονιά και καλεί το Υπουργείο και όσους εμπλέκονται να δεχθούν την πρόταση νόμου του κόμματος του για κατάργηση της νομοθεσίας.

Γιώργος Δεληγιάννης

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy