Επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο : «Παρακαλώ αφορίστε με»

Ο 29χρονος Κλεάνθης Ρούσος, απέστειλε επιστολή στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου, ζητώντας του να τον αφορίσει από το Σώμα της Εκκλησίας και να αφαιρέσει το όνομά του από όλα τα αρχεία/μητρώα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

 

Κύριε Η. Δημητρίου
 
Θέμα: Διαγραφή του ονόματος μου από όλα τα αρχεία της Αρχιεπισκοπής Νέας Ιουστινιάνης και Πάσης Κύπρου και αφορισμός μου από το σώμα της εκκλησίας.
 
Ονομάζομαι Κλεάνθης Ρούσος και είμαι Άθεος. Η πίστη μου προς τον χριστιανικό θεό έχει κλονιστεί στα θεμέλια της μετά την έκθεση μου στην φιλοσοφία, τις επιστημονικές θεωρίες  και τις κοινωνικές επιστήμες.
 
Η έννοια του Χριστιανικού θεού δεν μπορεί να εξηγήσει την ουσία της ύπαρξης και της ζωής, πράγματα τα οποία εξηγούνται μόνο με έννοιες όπως το πρωτόνιο, το σύμπαν και τις μαρξιστικές θεωρίες για την αξία.
 
Επίσης η ορθόδοξη εκκλησία σαν θεσμός έχει αποδείξει με την συμπεριφορά και πράξεις των κληρικών της πως όχι μόνο δεν πράττει αυτά που δήθεν έχει διδάξει ο Χριστός αλλά σε πάρα πολλές περιπτώσεις έχει πράξει τα ακριβώς αντίθετα. Ως συνέπεια εγώ δεν θέλω να έχω καμία σχέση μαζί με τον προαναφερθέν θεσμό, του οποίου οι ηθικές αξίες έπαυσαν να συνάδουν με τις δικές μου.
 
Για όλους τους πιο πάνω λόγους τους οποίους είμαι διατεθειμένος να αναπτύξω σε κατ’ ιδίαν συνάντηση μας αιτούμαι όπως αφαιρέσετε πάραυτα το όνομα μου από κάθε μητρώο, αρχείο και/ή άλλη λίστα που διατηρείτε με τα μέλη της εκκλησίας. Περαιτέρω σας παρακαλώ όπως πάρετε τις κατάλληλες ενέργειες για να με αφορίσετε από το σώμα της εκκλησίας.
 
Είμαι στην διάθεση σας για τυχόν απορίες και/ή διευκρινίσεις χρειάζεστε.
 
Με εκτίμηση,
Κλεάνθης Ρούσος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy