Παραμένει το πρόβλημα εξεύρεσης χώρου για τη νέα Τεχνική Σχολή Αγίου Λαζάρου

Εξακολουθεί να παραμένει το πρόβλημα της εξεύρεσης χώρου για ανέγερση νέου κτιρίου που θα στεγάσει την Τεχνική Σχολή Αγίου Λαζάρου της Λάρνακας, αφού το Υπουργείο Παιδείας εισηγήθηκε πρόσφατα γη στην περιοχή Αραδίππου ενώ η Σχολική Εφορία Λάρνακας έθεσε στο τραπέζι χώρο στη Δρομολαξιά που θα είναι μάλιστα προσβάσιμος για τις γύρω Κοινότητες.
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορίας Λάρνακας Ιωάννης Φιλίππου «το κτίριο της Τεχνικής Σχολής που έχει ανεγερθεί στην δεκαετία του 1980 βρίσκεται σε τουρκοκυπριακή γη. Ωστόσο λόγω της φθοράς που έχει υποστεί το κτίριο, το οποίο χρήζει εκτεταμένης συντήρησης, υπήρχαν σκέψεις των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας να ανεγερθεί άλλο που θα μεταστεγάσει τους μαθητές της επαρχίας Λάρνακας που φοιτούν εκεί».

Εξήγησε ότι «αρχικά το κτίριο θα ανεγειρόταν στη περιοχή της Δρομολαξιάς, ωστόσο τα σχέδια δεν προχώρησαν. Το θέμα συζητήθηκε σε συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής πριν το Πάσχα στην παρουσία όλων των αρμόδιων φορέων και σ’ αυτήν αναφέρθηκε ότι υπήρχαν οδηγίες από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου για εξεύρεση γης στη περιοχή της Παναγίας Αιματούσας στην Αραδίππου».

Ο κ. Φιλίππου ανέφερε ακόμα «η Σχολική Εφορία εισηγήθηκε ως χώρο για ανέγερση του νέου κτιρίου της Τεχνικής Σχολής, την κρατική γη που υπάρχει στη περιοχή Δρομολαξιάς δεδομένου ότι αρκετοί κάτοικοι της επαρχίας Λάρνακας ζουν στις περιοχές Δρομολαξιάς, Μενεού, Κίτι, Περβόλια και άλλες Κοινότητες. Η περιοχή Δρομολαξιάς είναι εύκολα προσβάσιμη από αρκετές Κοινότητες της επαρχίας Λάρνακας, λαμβάνοντας υπόψη ότι σε περίπτωση που η Τεχνική Σχολή ανεγειρόταν στην Αραδίππου θα εξυπηρετούνταν μόνο οι μαθητές των Κοινοτήτων Αβδελλερού και Ορόκλινης».

Είπε επίσης ότι «οι μαθητές των Κοινοτήτων Ορόκλινης, Ορμήδειας, Ξυλοφάγου, Πύλας και άλλων εξυπηρετούνται από την Τεχνική Σχολή Λάρνακας που βρίσκεται στη περιοχή μεταξύ Λάρνακας – Λειβαδιών».

Όπως αναφέρθηκε στην Επιτροπή Παιδείας «οι άμεσα εμπλεκόμενοι ανέλαβαν να εξετάσουν την εισήγηση της Σχολικής Εφορίας. Ταυτόχρονα όμως μέχρι την εξεύρεση τελικής λύσης στο πρόβλημα, το Υπουργείο Παιδείας ανέλαβε να ξεκινήσει τη συντήρηση του κτιρίου».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Φιλίππου είπε ότι «η Τεχνική Σχολή Αγίου Λαζάρου λειτουργεί κανονικά και αναμένουμε να αρχίσει η συντήρηση του κτιρίου».

Ο κ. Φιλίππου εξήγησε επίσης ότι «η Τεχνική Σχολή του Αγίου Λαζάρου δεν υπάγεται στη Σχολική Εφορία Λάρνακας αλλά κατ ευθείαν στον Διευθυντή Τεχνικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας. Εμείς μόνο εισηγήσεις μπορούμε να κάνουμε και ευελπιστούμε όπως αυτές εισακουστούν από το αρμόδιο Υπουργείο».

Σημειώνεται ότι η Τεχνική Σχολή παρουσιάζει πρόβλημα στατικότητας, υπάρχει εκτεταμένη φθορά σε τοίχους, μπαλκόνια και οροφές, πρόβλημα με τις υψομετρικές κακοτεχνίες ενώ η ανυπαρξία περίφραξης δημιουργεί αρκετά και σοβαρά προβλήματα με την είσοδο εξωσχολικών.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy