Παραμύθι για παιδιά ετοιμάζει η ΕΘΑΛ

Ενα χρόνο ακριβώς μετά την δυναμική επιστροφή της στις παραγωγές για παιδιά με το έργο του δημοφιλούς συγγραφέα Ευγένιου Τριβιζά «Τα Γουρουνάκια Κουμπαράδες», μια συμπαραγωγή του Θεάτρου της Λεμεσού με το Θέατρο Ριάλτο, η ΕΘΑΛ επιστρέφει με μια διαφορετική σκηνοθετική πρόταση για τους μικρούς της φίλους, και πάλι με τη συνεργασία της Ομοσπονδίας Γονέων Λεμεσού και το Θέατρο Ριάλτο.

Τον Γενάρη λοιπόν και συγκεκριμένα το Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015 θα κάνει πρεμιέρα το πολύ γνωστό σε μικρούς και μεγάλους παραδοσιακό παραμύθι ΄Ο Αυγερινός και η Πούλια΄΄, σε θεατρική μορφή του Δημήτρη Αδάμη και διασκευή/σκηνοθεσία του γνωστού σκηνοθέτη και εκπαιδευτικού Νίκου Νικολαΐδη.
Πρόκειται για την 132η παραγωγή της ΕΘΑΛ και θα ακολουθήσουν παραστάσεις στις 11,17,18 Ιανουαρίου και 1η Φεβρουαρίου.

Τα σκηνικά/ κοστούμια υπογράφει η Θέλμα Κασουλίδου, τον σχεδιασμό πολυμέσων η Άννα Φωτιάδου, την μουσική σύνθεση ο Γιώργος Κολιάς, τις χορογραφίες ο Χάμιλτον Μοντέιρο, και τους σχεδιασμούς φωτισμών ο Βασίλης Πετεινάρης. Πρωταγωνιστούν: Μαρίνα Βρόντη, Μικαέλλα Θεοδουλίδου, Βασίλης Χαραλάμπους, Γιάννος Αντωνίου, Παναγιώτα Παπαγεωργίου, Χάρης Ευριπίδου και η Μαρία Βιολάρη.

Λίγα λόγια για το έργο: Κάποτε σ’ ένα τόπο μακρινό και κοντινό συνάμα ήταν ένα κορίτσι, η Πούλια. Ζούσε μαζί με τον βασιλιά πατέρα της που είχε παντρευτεί μια δεύτερη γυναίκα, αφού η πρώτη πέθανε. Αυτή η γυναίκα-βασίλισσα- είχε ένα γιο, τον Αυγερινό. Στο πρόσωπό του η Πούλια θα βρει τον καλύτερο αδερφό, το φύλακα άγγελό της. Όμως η μητέρα του Αυγερινού είναι μάγισσα και έχει άλλα σχέδια… Ο Αυγερινός θα προστατέψει την Πούλια και οι δυο τους ξεκινούν για ένα μακρινό ταξίδι. Η βασίλισσα-μάγισσα τους ακολουθεί.

Θα περάσουν απίστευτες περιπέτειες σε ένα παραμυθένιο ταξίδι που κρύβει παγίδες αλλά και εκπλήξεις και κάποια στιγμή τα δύο αδέλφια θα ζήσουν μια μαγική μεταμόρφωση. Ο Αυγερινός γίνεται ελάφι! Το κορίτσι και το ελάφι συνεχίζουν μαζί…Η αλήθεια και η αδερφική αγάπη αυτών των δυο παιδιών θα νικήσει το κακό και θα τα οδηγήσει να λάμψουν στον ουρανό σαν τα δυο φωτεινά αστέρια που ακόμα μας φωτίζουν, τον Αυγερινό και την Πούλια.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy