Παράνομες αποκοπές μισθών καταγγέλλει η ΠΑΣΥΝΟ

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ) καταγγέλλει τις “παράνομες αποκοπές στη μισθοδοσία των νοσηλευτών”

Ανακοίνωση της ΠΑΣΥΝΟ αναφέρει ότι «το τελευταίο 24ωρο έχει γίνει αποδέκτης καταγγελιών/παραπόνων από μέλη της, τα οποία έχουν ελέγξει την κατάσταση μισθοδοσίας τους και διαπιστώνουν πως έχουν δεχθεί, για άλλη μια φορά, νέες παράνομες αποκοπές στη μισθοδοσία τους».

Η ΠΑΣΥΝΟ εκφράζει την αγανάκτησή της και καταδικάζει “τον παράνομο και εκδικητικό τρόπο που επέλεξαν οι αρμόδιοι, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, να εκδικηθούν τα μέλη της για την πραγματοποιηθείσα πρόσφατη απεργία τους”.

Η Συντεχνία αναφέρει πως «είχε λάβει γραπτές διαβεβαιώσεις από το Υπουργείο Υγείας ότι τον περασμένο μήνα είχαν γίνει λανθασμένες αποκοπές και ότι κατά τον μήνα Μάιο αυτές οι παράνομες αποκοπές θα διορθώνονταν. Δυστυχώς όχι μόνο δεν έγινε διόρθωση, αλλά οι περισσότερες παράνομες αποκοπές που έγιναν τον περασμένο μήνα έχουν γίνει και για τον μήνα Μάιο».

Η ΠΑΣΥΝΟ θεωρεί το ζήτημα εξαιρετικά σοβαρό και σημαντικό και καλεί τα αρμόδια Υπουργεία όπως, κατά τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί με τη Συντεχνία την προσεχή Δευτέρα, να δώσουν εκείνες τις λύσεις, ώστε να αποκατασταθούν άμεσα οι λανθασμένες αποκοπές.

“Ειδικότερα, θα ζητηθούν απαντήσεις αναφορικά με τα πιο κάτω ερωτήματα: Γιατί αποκόπηκε μισθοδοσία από νοσηλευτές που εργάστηκαν κανονικά, ή βρίσκονταν με άδεια ασθενείας ή με άδεια μητρότητας;Γιατί αποκόπηκε μισθοδοσία για δημόσιες αργίες;
Πού βασίστηκε η απόφαση για τη μη ισόποση κατανομή και σε ποια πρόνοια του νόμου γίνεται επίκληση;Γιατί στην κατάσταση μισθοδοσίας δεν επεξηγείται επακριβώς ο αριθμός των ημερών για τις οποίες έχουν γίνει οι αποκοπές”; αναφέρεται.

Η Συντεχνία, σε συνεννόηση με τους νομικούς της σύμβουλους εξετάζει το ενδεχόμενο λήψης νομικών μέτρων αναφορικά με τις παράνομες αποκοπές.

Επίσης, αναφέρει πως «θα ζητήσει να γίνει έρευνα γεγονότων τα οποία και οδήγησαν σε αυτές τις λανθασμένες αποφάσεις και αποκοπές, έτσι εκεί που υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν».

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy