Παραπληγικοί: Η Υγεία να μείνει εκτός προεκλογικής

Τη στελέχωση των νοσοκομείων “από ικανούς και υπεύθυνους, οι οποίοι θα έχουν στο επίκεντρο της εργασίας τους την εξυπηρέτηση της υγείας των ασθενών”, αξιώνει η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου (ΟΠΑΚ) η οποία ζητά, επίσης, “τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας εκεί που χρειάζεται”.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΠΑΚ ζητά “όπως τα μόνα συμφέροντα που εξυπηρετούνται σε αυτό τον τομέα είναι αυτά τον ασθενών και μαζί τα δικαιώματα όλων όσοι εργάζονται για αυτό το σκοπό και απευθύνει έκκληση “στους επαγγελματίες του τομέα να συνεργαστούν για να προχωρήσουμε μπροστά και απευχόμαστε τα θέματα της υγείας να γίνουν καύσιμο της προεκλογικής περιόδου”.

Σημειώνει πως “το κράτος έχει ευθύνη να διαχειριστεί την κρίση στον τομέα της Υγείας χωρίς καθυστέρηση και να προχωρήσει στις απαραίτητες τομές και στη μετεξέλιξη που χρειάζεται ο τομέας για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες που υπάρχουν”.

“Επιτέλους χρειάζεται να διασφαλιστεί η παροχή ποιοτικών και επαρκών υπηρεσιών υγείας, η αξιοποίηση των δαπανών στον τομέα όσο πιο αποδοτικά είναι εφικτό και η αύξηση τους εκεί που χρειάζεται”, αναφέρει η ΟΠΑΚ.

Προσθέτει ότι “έχουμε κουραστεί να βιώνουμε τη στασιμότητα και σχεδιασμούς που δεν υλοποιούνται, ενώ τα προβλήματα αυξάνονται και οι υπηρεσίες προς τους ασθενείς αναπόφευκτα υποβαθμίζονται”.

Καταλήγοντας η ΟΠΑΚ ζητά “νοσοκομεία τα οποία θα μεταχειρίζονται με σεβασμό τόσο τους ασθενείς αλλά και τους υπαλλήλους τους, για να μπορούν να εκτελούν τα καθήκοντα τους όσο καλύτερα είναι δυνατόν”.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy