Παράπονα Ρώσων πρακτόρων για «σβήσιμο» Τουρκίας

«Πονοκέφαλο» στα τουριστικά γραφεία της Ρωσίας προκαλεί η απόφαση του Κρεμλίνου να «σβήσει» την Τουρκία από τον χάρτη των προορισμών.

Η τουριστική απαγόρευση επιβλήθηκε ως απάντηση στην κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τους Τούρκους.

Τα ταξιδιωτικά γραφεία κάνουν λόγο για σημαντικό πλήγμα και ισχυρίζονται πως είναι δύσκολο να βρεθούν εναλλακτικοί οικονομικοί προορισμοί στην Ευρώπη.

«Στο ζήτημα της τιμής κανείς προορισμός δεν συγκρίνεται με την Τουρκία. Η Ελλάδα είναι ο φθηνότερος προορισμός στην Ευρώπη, δεν συγκρίνεται με την Τουρκία όμως, στις τιμές. Είναι πολύ δύσκολο για εμάς να βρούμε ένα προορισμό, όπως η Τουρκία, σε παρόμοιες τιμές», ανέφερε η Λαρίσα Αχάνοβα, διευθύντρια δημοσίων σχέσεων, του Tez Tour.Σχεδόν 4 εκατομμύρια Ρώσοι επισκέφτηκαν την Τουρκία πέρυσι.

«Είναι κρίμα γιατί μας αρέσουν οι άνθρωποι και η χώρα. Τώρα θα πρέπει να αναζητήσουμε άλλες επιλογές κι αυτό είναι δύσκολο», δήλωσε μια κάτοικος της Μόσχας.

Ο τουρισμός δεν είναι ο μοναδικός τομέας, στον οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις. Πάντως, οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου επισημαίνουν πως το συγκεκριμένο μέτρο ενδέχεται να αυξήσει τις αφίξεις Ρώσων τουριστών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy