Παράταση της αγωνίας για 2,650 εργαζόμενους στη ΣΚΤ

Εξαιτίας της κωλισιεργία της ΣΚΤ για εξασφάλισει έγκρισης από ΥΠΟΙΚ για εξαίρεση των αποζημιώσιων από φορολογία και της υποβολής του πλάνου για το Φορέα Διαχείρισης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων

Παρατείνεται η αγωνία για τους 2,650 εργαζόμενους στη Συνεργατική, αφού η σημερινή συνάντηση μεταξύ της διοίκησης και των συντεχνιών δεν έφερε κάποιο απτό αποτέλεσμα σε σχέση με το σχέδιο εθελούσιας εξόδου.

Αντίθετα προέκυψαν να ζητήματα τα οποία χρίζουν διευκρίνισης και για τον λόγο αυτό καθορίστηκε νέα συνάντηση για την ερχόμενη Πέμπτη 19 Ιουλίου.

Όπως πληροφορούμαστε κατά τη συνάντηση η διοίκηση της ΣΚΤ κατέθεσε νέα προκαταρκτική πρόταση η οποία ωστόσο κινείται στα ίδια πλαίσια με την προηγούμενη, αφού προνοεί ελάχιστο ποσό αποζημίωσης τις 20 χιλ. ευρώ και μέγιστο ποσό τις 170 χιλ. ευρώ.

Η πρόταση απορρίφθηκε από τις συντεχνίες και η ΣΚΤ ανέλαβε να εξετάσει ξανά διάφορα σενάρια και να επανέλθει.

Ωστόσο προέκυψαν και νέα ζητήματα αφού η ΣΚΤ δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών για να μην υπόκεινται σε φορολογία οι αποζημιώσεις οι οποίες θα καταβληθούν, όπως έγινε σε όλα τα προηγούμενα σχέδια όλων των Τραπεζών.

Επίσης η ΣΚΤ δεν έχει ετοιμάσει ακόμη το πλάνο πως θα λειτουργεί ο Φορέας Διαχείρισης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων και τι καθήκοντα θα έχουν οι εργαζόμενοι οι οποίοι θα μεταφερθούν.

Ακόμη η Ελληνική δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη ποια υποκαταστήματα της ΣΚΤ θα παραμείνουν σε λειτουργία.

Όπως πληροφορούμαστε κατά τη σημερινή συνάντηση δόθηκε στους εκπροσώπους των συντεχνιών μία ενδεικτική λίστα με πόσα υποκαταστήματα θα παραμείνουν σε λειτουργία ανά επαρχία, αλλά όχι ποια υποκαταστήματα συγκεκριμένα.

Οι δύο τελευταίες παράμετροι, δηλαδή πως θα λειτουργεί ο Φορέας και ποια υποκαταστήματα θα παραμείνουν σε λειτουργία, χαρακτηρίζονται από τις συντεχνίες ως ιδιαίτερα σημαντικοί, ώστε ο κάθε εργαζόμενος να έχει ενώπιον του όλα τα δεδομένα και να επιλέξει κατά πόσο θα αποχωρήσει ή να παραμείνει και να μεταφερθεί είτε στον Φορέα είτε στην Ελληνική.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy