Παρέμβαση εισαγγελέα για τη ρόδα στο Σύνταγμα που αποσυναρμολογείται

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκάλεσαν δημοσιεύματα, αλλά και μηνυτήρια αναφορά εταιρίας σχετικά με την επικινδυνότητα της ρόδας που έχει τοποθετηθεί στην πλατεία Συντάγματος για τις γιορτές, την αποσυναρμολόγηση και την απομάκρυνση της οποίας ζήτησε την Τετάρτη ο Δήμος Αθηναίων.

Με εντολή του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίου, διατάχθηκε από χθες η διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με σκοπό την διερεύνηση θεμάτων παραβίασης πολεοδομικών όρων που μπορούν να προκαλέσουν έκθεση σε κίνδυνο, καθώς και της παράβασης καθήκοντος, αφού η ρόδα φέρεται να στήθηκε χωρίς να έχει την απαραίτητη πιστοποίηση ασφάλειας από την εταιρία.

Να σημειωθεί ότι ο δήμος Αθηναίων άρχισε να αφαιρεί από χθες το βράδυ τα βαγόνια, λόγω της κακοκαιρίας που αναμένεται στην πρωτεύουσα, ενώ ο Δήμαρχος φέρεται να διαμηνύει πως η ρόδα θα λειτουργήσει χωρίς καμία έκπτωση στην ασφάλεια των πολιτών.

Αποσυναρμολόγηση και απομάκρυνση της ρόδας ζητά ο Δήμος Αθηναίων

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, απορρίφθηκε το αίτημα της επιχείρησης που διαχειρίζεται τη ρόδα, για παράταση της παραμονής της μέχρι την προσκόμιση των απαιτούμενων στοιχείων.

 

Η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων έχει ως εξής:

«Ακολουθώντας την αρνητική γνωμοδότηση της Επιτροπής Θεαμάτων, ο Δήμος Αθηναίων απορρίπτει το αίτημα της επιχείρησης που διαχειρίζεται τη Ρόδα Παρατήρησης στην πλατεία Συντάγματος να παραταθεί η παραμονή της έως ότου προσκομιστούν τα απαιτούμενα συμπληρωματικά στοιχεία. Ο Δήμος Αθηναίων ζήτησε την αποσυναρμολόγηση και την απομάκρυνση της κατασκευής».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy