Παραίτηση Ταλιαδώρου ζητούν Προοδευτική και Νέα Πνοή

Πρόταση μομφής και παραίτηση του προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρη Ταλιαδώρου, ζητούν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις Προοδευτική και Νέα Πνοή.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος της Προοδευτικής Κίνησης Καθηγητών Σωτήρης Χαραλάμπους τόνισε ότι ο κύριος Ταλιαδώρος φέρει βαριές και ασήκωτες ευθύνες καθώς παραπλάνησε όπως είπε τους καθηγητές και συμμετείχε στην επιτροπή που έκαμε το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα και το συνυπόγραψε ως πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ και όχι ως πρόσωπο, όπως διαβεβαίωνε.

Ο κύριος Χαραλάμπους επισήμανε ότι εκτός από τον πρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ και η αντιπρόεδρος της οργάνωσης εγκατέλειψε την  ΟΕΛΜΕΚ και πήγε στο γραφείο του υπουργού παιδείας ως συνεργάτης.

Οι οργανωμένοι γονείς θα πάρουν μέρος στον διάλογο και θα τοποθετηθούν στη συνάντηση που θα έχουν στις 6 Απριλίου με τον υπουργό παιδείας, δήλωσε ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Πέτρος Κουλέρμος.

Οι γονείς είπε, είχαν ζητήσει από τον υπουργό παιδείας, αναβάθμιση του απολυτηρίου του λυκείου, καθώς και να καταστεί το σχολείο πιο ανθρώπινο.

Τόνισε ότι το επίκεντρο των όποιων αλλαγών θα πρέπει να είναι ο μαθητής.

Η πρόεδρος της συνομοσπονδίας γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης Μαρία Σάββα ανέφερε από την πλευρά της ότι από μια αρχική ανάγνωση των ωρολόγιων προγραμμάτων στη δημοτική εκπαίδευση, έχουν ικανοποιηθεί αρκετά από τα αιτήματα των γονιών.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy