Παραιτήσεις καθηγητών από την Επιστημονική Επιτροπή

Την παραίτησή τους από την Ειδική Επιστημονική Επιτροπή που εποπτεύει μεταξύ άλλων τη διεξαγωγή των γραπτών εξετάσεων για τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς υπέβαλαν οι δύο καθηγητές του Πανεπιστημίου Κύπρου. Όπως αποκαλύφθηκε, οι δύο τους δίδασκαν παράνομα σε ιδιωτικό ανταγωνιστικό ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος, μαζί τους και άλλοι υψηλόβαθμοι λειτουργοί του υπουργείου Παιδείας, οι οποίοι επίσης δίδασκαν παράνομα, καθώς δεν είχαν εξασφαλίσει την απαιτούμενη άδεια από τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Καδή.

 ΑΚΕΛ: Η ύπαρξη παρασυστήματος επιβεβαιώθηκε

Μετά τις καταγγελίες του ΑΚΕΛ για την ύπαρξη παρασυστήματος στις εξετάσεις, με την προσφυγή κάποιων στα δικαστήρια μπορεί να καταστεί άκυρη η όλη διαδικασία, τόνισε στον Άστρα ο επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης.

Ο κ. Χριστοφίδης τόνισε ότι η ύπαρξη παρασυστήματος επιβεβαιώθηκε και τεκμηριώθηκε και από τον γενικό ελεγκτή. Αυτή η κατάσταση, που μολύνει την όλη διαδικασία, πρόσθεσε, οδηγεί στο αποτέλεσμα ότι βρισκόμαστε ενώπιον ενός φιάσκο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy