Παραιτήθηκε η Εισαγγελέας της διαφθοράς στην Ελλάδα

Καταγγέλλοντας ότι υπάρχει σχέδιο φυσικής εξόντωσης της, ορμώμενο από παράκεντρα εξουσίας στον χώρο των φαρμάκων που αισθάνονται ότι «έχουν θορυβηθεί και πλήττονται» από τις έρευνές της, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή της η Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράϊκου.

Σε 4σέλιδη επιστολή της προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα. Ξένη Δημητρίου, επισημαίνει ότι τις τελευταίες μέρες έφτασαν στα χέρια της σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση της εταιρείας Novartis που διερευνά, και που χαρακτηρίζει ως «κορωνίδα της διαφθοράς στη χώρα μας».

Η κ. Ράικου ζητεί να αντικατασταθεί υποστηρίζοντας πως δεν έχει πλέον «την απαραίτητη θεσμική κάλυψη», και καταγγέλλει ότι ακριβώς λόγω του γεγονότος ότι «πολύ σημαντικά στοιχεία» της υπόθεσης περιήλθαν στη κατοχή της, έγινε και αντικείμενο στοχοποίησης μέσω δημοσιεύματος νεοεκδοθείσας εβδομαδιαίας εφημερίδας.

«Ζητώ την αντικατάστασή μου γιατί αρνούμαι να μετατραπώ σε “Ιφιγένεια” στο βωμό των συμφερόντων των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών και των μεγάλων συμφερόντων στο χώρο του φαρμάκου οι οποίοι ενόψει των αποκαλύψεων που προφανώς διέρρευσαν και οι οποίες με βεβαιότητα θα τους οδηγούσαν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και ίσως κάποιους από αυτούς στη φυλακή, δεν δίστασαν να σχεδιάσουν την ηθική μου εξόντωση έτσι ώστε να είναι δυνατή η αποδόμηση της έρευνάς μας. Με αστειότητες και εκμεταλλευόμενοι την τουλάχιστον ανεξήγητη ενέργεια συγκεκριμένης ανακρίτριας “έστησαν” μία πρωτοφανή ιστορία συκοφάντησής μου», φέρεται να αναφέρει, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στην επιστολή παραίτησής της.

Η κ. Ράϊκου, που έχει εποπτεύσει όλες τις έρευνες διαφθοράς τα τελευταία χρόνια, βάσει των οποίων καταδικάστηκαν και οδηγήθηκαν στη φυλακή δεκάδες κρατικοί αξιωματούχοι, ανάμεσά τους και ο πρώην Υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, καταγγέλλει ότι έχει στοχοποιηθεί «από παράκεντρα εξουσίας και διαφθοράς που στόχο έχουν τη μία και μόνη συγκάλυψη των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών που αποκομίζουν διαχρονικά εκατομμύρια ευρώ και επιζητούν μανιωδώς την ακύρωση του έργου και την παρεμπόδιση της παραπάνω έρευνας ( Nοvartis ) και όχι μόνο”.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες φέρουν την κ. Ράϊκου να επισημαίνει στην επιστολή παραίτησής της προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δημητρίου, ότι μέσω «των σοβαρών ευρημάτων» των ερευνών της για την υπόθεση Novartis, μπόρεσε τις τελευταίες ημέρες να εντοπίσει «άμεσο χρηματισμό μεγάλου αριθμού κρατικών αξιωματούχων», κυρίως γιατρών δημοσίων νοσοκομείων, «που δωροδοκούνταν από λογαριασμό της Novartis από την Ελβετία με σημαντικά ποσά και ότι διαπιστώθηκε πως από τον ίδιο λογαριασμό χρηματικά ποσά εισέπρατταν και νομικά πρόσωπα που χρησίμευαν ως οχήματα προκειμένου να δίδονται μίζες με τελικούς αποδέκτες άλλους κρατικούς αξιωματούχους».

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου βρίσκεται στην Κύπρο για προγραμματισμένες συναντήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις επιστρέψει θα παραπέμψει το θέμα στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο που είναι αρμόδιο για την αντικατάσταση της εισαγγελέως Διαφθοράς.

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε δήλωση «κυβερνητικού κύκλου», σύμφωνα με την οποία «η παραίτηση της Εισαγγελέως Διαφθοράς, λίγο πριν τη λήξη της θητείας της, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά».

«Το λιγότερο που αναμένουμε είναι να κατονομάσει όλους εκείνους που την εμπόδισαν να παράξει έργο, όπως ισχυρίζεται. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη στα θέματα διαφθοράς να φτάσει μέχρι το τέλος», αναφέρει η ίδια πηγή πληροφόρησης από το Μέγαρο Μαξίμου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy