Παραιτήθηκε ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ

Την παραίτηση του από την αντιπροεδρία του ΔΗΚΟ ανακοίνωσε σήμερα ο Χρίστος Πατσαλίδης, δηλώνοντας ενοχλημένος από την στάση της ηγεσίας του κόμματός του στο Κυπριακό και την εγκατάλειψη του στόχου της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Ο κύριος Πατσαλίδης με επιστολή του προς τον πρόεδρο του κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλο, αναφέρει πως θεωρεί ότι η υφιστάμενη έλλειψη επικοινωνίας και η παντελής έλλειψη ανταπόκρισης σε θέματα πολιτικών προβληματισμών τα οποία κατέθεσε στα συλλογικά όργανα του Κόμματος δεν του αφήνουν άλλη επιλογή.

Υπενθυμίζει ότι κατά τη συζήτηση για τις συνεργασίες ενόψει προεδρικών εκλογών κατέθεσε την άποψη, ότι η βασική αρχή του ΔΗΚΟ σχετικά με τη μορφή λύσης του Κυπριακού στη βάση της ΔΔΟ με το σωστό περιεχόμενο, θα πρέπει να παραμείνει αναλλοίωτη.

Εξέφρασε επίσης την ανησυχία, ότι η ήδη αποκήρυξη της από άλλα συνεργαζόμενα κόμματα θα δημιουργούσε ένα βασικό ζήτημα το οποίο θα έπρεπε να διευκρινιστεί στη βάση μιας συγκεκριμένης πολιτικής συμφωνίας.

Επικρίνει τον Νικόλα Παπαδόπουλο ότι πριν από την ανακοίνωση της Στρατηγικής του δεν έγινε καμιά σύγκλιση των συλλογικών οργάνων του κόμματος, για συζήτηση αυτών των ζητημάτων ούτε επίσης υπήρξε, και η όποια πρωτοβουλία για μεταξύ τους διάλογο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy