Παραιτήθηκε ο «δικαστής» στην υπόθεση κατά της εφημερίδας «Αφρίκας»

Την παραίτησή σου από το αξίωμα του «δικαστή» ανακοίνωσε ο Τατσάν Ρεϊνάρ, με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο «δικαστής» που ανέλαβε την εκδίκαση της υπόθεσης εναντίον της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Αφρίκα» για την γελοιογραφία της στην οποία απεικονίζετο ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ρεϊνάρ ήταν ο “δικαστής” και στην υπόθεση των επιθέσεων κατά της εφημερίδας και καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης τους κατηγορουμένους.

Στο θέμα αναφέρονται τα σημερινά πρωτοσέλιδα των τουρκοκυπριακών εφημερίδων, τα οποία σημειώνουν ότι, στην ανάρτηση του γράφει: «Δεν μπορώ να συνεχίσω να εργάζομαι μέσα σε αυτή την κατάσταση των πραγμάτων όπως είναι τώρα, δεν έχει νόημα ούτε και σημασία να συνεχίσω το καθήκον μου».

Ο Τατσάν Ρεϊνάρ είναι επίσης και ο «δικαστής» στην υπόθεση κατά του «βουλευτή» του Κόμματος Αναγέννησης (των εποίκων) Μπερτάν Σάρογλου, ο οποίος κατηγορείται για τη συμπεριφορά του εναντίον της «βουλευτή» Ντεριγιά Ντογούς (ΡΤΚ), λόγω των αναρτήσεων της υπέρ της «Αφρίκα».

Σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, ο Ρεϊνάρ ανακοίνωσε στην ανάρτησή του και την απόφαση του να φύγει από τα κατεχόμενα και να εγκατασταθεί στον Καναδά.

«Κάθε τέλος είναι μια νέα αρχή. Απλά πρέπει να ξέρουμε πότε θα είναι το τέλος. Από σήμερα παραιτούμαι από το καθήκον του δικαστή. Δεν έχει κανένα νόημα ή σημασία η παραμονή μου σε αυτό το καθήκον μέσα σε αυτή την κατάσταση των πραγμάτων. Έχει μαζευτεί πολύ υλικό για το οποίο μπορώ να μιλήσω, να γράψω, να το μοιραστώ. Με την ελπίδα να τα πούμε στην νέα αρχή…» γράφει στην ανάρτηση του ο Ρεϊνάρ.

Χθες αναμένετο να συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης της «Αφρίκα», αλλά λόγω της παραίτησης του «δικαστή» πήρε αναβολή μέχρι την 20η Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την έναρξη της εκδίκασης της υπόθεσης ο Ρεϊνάρ είχε τεθεί υπό προστασία της «αστυνομίας», καθώς δέχθηκε απειλές εναντίον της ζωής του κυρίως μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy