Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών

Την παραίτηση του υπέβαλε στον υπουργό συγκοινωνιών ο πρόεδρος του ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών Μάκης Κωνσταντινίδης.

Καταγγέλλεται, αλλά ο ίδιος διαψεύδει, ότι ενήργησε προς όφελος της ΕΡΜΕΣ εξοφλώντας χρέος προς την εταιρεία και μάλιστα χωρίς να υπάρχει γραπτή συμφωνία. Ωστόσο, παραδέχεται ότι είναι σύμβουλος σε εταιρεία που κατέχει το 10 % των μετοχών της ΕΡΜΕΣ.

Την ίδια στιγμή καταγγέλλεται και άλλο μέλος του ΔΣ της εταιρείας ότι προώθησε την εξόφληση χρέους προς την ελληνική τράπεζα.

Ο κ. Κωνταντινίδης ανέλαβε πριν από τρεις μήνες καθήκοντα προέδρου του ΔΣ των ΚΑ και όπως εξήγησε, φοβούμενος κατακράτηση εκ νέου αεροσκάφους της εταιρείας από την ΕΡΜΕΣ, αποφάσισε μετά από νομική συμβουλή την αποπληρωμή των οφειλών.

Απέρριψε τις εναντίον του καταγγελίες ότι ανέλαβε χρέη προέδρου του ΔΣ των ΚΑ ενώ την ίδια στιγμή είναι σύμβουλος εταιρείας που κατέχει το 10 % της ΕΡΜΕΣ, εξηγώντας ότι πήρε άδεια γι αυτό από την νομική υπηρεσία.

Τώνη Αντωνίου: “Καμιά συμφωνία για το χρέος”

Δεν υπήρξε καμιά γραπτή συμφωνία για την αποπληρωμή του χρέους προς την ΕΡΜΕΣ τόνισε στον ΑΣΤΡΑ ο τέως πρόεδρος του ΔΣ των Κ.Α.Τώνη Αντωνίου, επιρρίπτοντας ευθύνες στον κ. Κωνσταντινίδη.

Υπογράμμισε επίσης ότι θα έπρεπε να είχε γίνει προσφυγή στην επιτροπή ανταγωνισμού όλους αυτούς τους μήνες για να σωθεί η εταιρεία.

Ο κ. Αντωνίου κατήγγειλε την ΕΡΜΕΣ ότι χρωστά συνολικά 5 εκατομμύρια ευρώ στις Κυπριακές Αερογραμμές και ότι ενεργεί με στόχο το κλείσιμο της εταιρείας.

Απο την άλλοι, οι εργαζόμενοι στις ΚΑ διαπιστώνουν ότι το μόνο που κατάφερε ο κ. Κωνσταντινίδης την περίοδο της προεδρίας του ήταν η πληρωμή της ΕΡΜΕΣ, ενώ δεύτερο μέλος του ΔΣ που έχει σχέση με την ελληνική Τράπεζα πέτυχε την εξόφληση του χρέους της εταιρείας προς την τράπεζα, τόνισε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος των πιλότων Πέτρος Σουπουρής.

Οι εργαζόμενοι τόνισε έχουν παράπονα γιατί να μην δοθούν τα χρήματα εκεί που πρέπει και γιατί να μην γίνει έγκαιρη προσφυγή στην επιτροπή ανταγωνισμού της ΕΕ για το σχέδιο διάσωσης της εταιρείας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy