Παρίσι: Μέχρι το 2030 θα απαγορευθούν όλα τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης

388
ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Οι τοπικές αρχές του Παρισιού ανακοίνωσαν ότι προγραμματίζουν να απαγορεύσουν όλα τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης μέχρι το 2030.

«Πρόκειται για το σχεδιασμό σε μακροπρόθεσμο στάδιο με μια στρατηγική που θα μειώσει τα αέρια του θερμοκηπίου», δήλωσε ο Κριστόφ Ναντιοσκί, αξιωματούχος των δημοτικών αρχών του Παρισιού υπεύθυνος για την πολιτική μεταφορών στο γραφείο της Δημάρχου της πόλης Αν Χινταλγκό.

Οι μεταφορές είναι ένας από τους κυρίους παραγωγούς αερίων θερμοκηπίου… και ως εκ τούτου σχεδιάζουμε την έξοδο από τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης», ανέφερε ο Ναντιοσκί στο ραδιόφωνο France Info.

Η γαλλική πρωτεύουσα, η οποία θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, ήδη σκόπευσε να τερματίσει τη χρήση όλων των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων μέχρι την περίοδο διεξαγωγής των Αγώνων. Ωστόσο μια απαγόρευση όλων των αυτοκινήτων με βενζινοκινητήρες θα συνιστούσε μια ριζοσπαστική αλλαγή των πολιτικών στην πόλη που δέχεται τους περισσότερους επισκέπτες του κόσμου.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.