Παρουσίασαν τη δουλειά τους οι γραφίστες του ΤΕΠΑΚ

Μια αλλιώτικη έκθεση από τους  πτυχιούχους, πλέον, φοιτητές

του Τμήματος Καλών και  Εφαρμοσμένων Τεχνών

 

Με πρόσωπα λαμπερά και χαρούμενα γέμισε πριν λίγες μέρες η Πλατεία Ηρώων στη Λεμεσό. Ήταν το αποτέλεσμα μιας κοπιαστικής ακαδημαϊκής χρονιάς και το αποκορύφωμα μιας τετράχρονης περιόδου που κύλισε με διαβάσματα και ξενύχτια, μελέτες και έρευνες, εξετάσεις και δημιουργική εργασία.

Και σίγουρα δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για ένα φοιτητή  από την ημέρα της ολοκλήρωσης των σπουδών του και την αποφοίτησή του, που του δίνει το δικαίωμα να θεωρεί τον εαυτό του προσοντούχο και κατά συνέπεια έτοιμο να περάσει στην τάξη των εργαζομένων για να αξιοποιήσει και να αποδείξει και στην πράξη τις γνώσεις και τις ικανότητες που απέκτησε τα προηγούμενα χρόνια της εκπαίδευσής του.

18062017.pdf - Adobe Acrobat Pro

Αυτή την ωραία στιγμή έζησαν την περασμένη εβδομάδα και οι φοιτητές του κλάδου Γραφικών Τεχνών του Τμήματος Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΤΕΠΑΚ, με τη διοργάνωση (λίγο πριν την επίσημη τελετή της αποφοίτησής τους), της καθιερωμένης Έκθεσης των έργων και άλλων επιτευγμάτων τους. Η Έκθεση περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, σχεδιασμούς βιβλίων και γενικότερα εντύπων, διαφημιστικές και άλλες παραγωγές και διάφορες πρωτότυπες σχεδιαστικές κατασκευές προϊόντων και υπηρεσιών.

Μαζί με τους φοιτητές, αυτή την ξεχωριστή μέρα βρέθηκαν στο χώρο της Έκθεσης, εκτός βέβαια από τους καθηγητές τους, οι γονείς, οι συγγενείς και οι φίλοι των παιδιών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το αποτέλεσμα της γνώσης και της εμπειρίας που αποκόμισαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Αναπόφευκτα, έντονη ήταν η συναισθηματική φόρτιση, η ικανοποίηση και η περηφάνια, ιδιαίτερα για τους γονείς αλλά και τους ίδιους τους φοιτητές, που η παρουσίαση του έργου τους αποτελούσε εκτός των άλλων και μια απόδειξη προς τους δικούς τους, ότι τα τέσσερα χρόνια που πέρασαν δεν πήγαν χαμένα.

 

18062017.pdf - Adobe Acrobat Pro

Μιλώντας με κάποιους από αυτούς τους, πτυχιούχους πλέον, φοιτητές, δεν κρύβουν τη χαρά τους για την ολοκλήρωση των σπουδών τους και παράλληλα αναγνωρίζουν ότι, παρά το δικό τους ταλέντο στο σχέδιο, το Πανεπιστήμιο είναι αυτό που τους βοήθησε να το καλλιεργήσουν και να το αναπτύξουν και να φτάσουν στο επίπεδο που έχουν φτάσει, ώστε να μπορούν να παρουσιάζουν με περηφάνια τη δουλειά τους.

Κύριος στόχος της έκθεσης των έργων τους, όπως επισημαίνουν, είναι να αναγνωριστεί το ταλέντο και οι γνώσεις τους, να γίνει γνωστή η δουλειά τους και να εκτιμηθεί από κάποιους οι οποίοι ενδεχομένως θα θελήσουν να τους προσφέρουν εργασία σε τομείς όπως η διαφήμιση και η δημιουργία ιστοσελίδων ή άλλων επαγγελματικών διαδικτυακών υπηρεσιών.

18062017.pdf - Adobe Acrobat Pro

«Με αυτή την έκθεση θέλουμε να ανακοινώσουμε ότι είμαστε πλέον έτοιμοι να μπούμε στον επαγγελματικό χώρο παραγωγής», λέει χαρακτηριστικά η Παναγιώτα Γρηγορίου ενώ η συμφοιτήτριά της, Μαρία Θεοδοσίου, εξηγώντας τον τρόπο που πρακτικά δούλεψαν σε όλη τη διάρκεια της τελευταίας αυτής χρονιάς, επισημαίνει ότι ο κάθε φοιτητής δούλεψε με βάση τις δικές του ανησυχίες και δημιούργησε μέσα από τη δική του ξεχωριστή φαντασία.

«Δημιουργήσαμε από τα πιο σοβαρά μέχρι τα πιο…  τρελά project» λέει χαριτολογώντας για να προσθέσει ότι «ακόμα και στα σκουπίδια αναζητήσαμε υλικά τα οποία επεξεργαστήκαμε με φαντασία και τα μετατρέψαμε σε πρωτότυπες κατασκευές».

Κάθε φοιτητής είχε στημένο τον πάγκο με τις κατασκευές και τις δημιουργίες του και με προθυμία έδινε εξηγήσεις και άλλες διευκρινίσεις στους επισκέπτες της έκθεσης, δίνοντάς του και την επαγγελματική πλέον κάρτα του, με την ελπίδα ότι θα υπάρξει η επιθυμητή ανταπόκριση.

Χρήστος Χαραλάμπους

 

 

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy