Στη μάχη των εκλογών με ήθος αντάξιο της ιστορίας του

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, όπου έσφυζε ο ενθουσιασμός και η πίστη ότι το ΑΚΕΛ θα δικαιώσει τις προσδοκίες του λαού μας για αντίσταση, αξιοπρέπεια, προοπτική και ελπίδα, ο ΓΓ της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, έστειλε το μήνυμα: «Θα δώσουμε τη μάχη των βουλευτικών εκλογών με αξιώσεις, αξιοπρέπεια».

Το ΑΚΕΛ παρουσίασε, το πρωί τους υποψηφίους βουλευτές του εκλογικού συνδυασμού του ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις, για να τονίσει πως η μάχη του προσεχούς Μαΐου θα κρίνει πολλά.

Το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών θα είναι καθοριστικό για το μέλλον της Κύπρου, τόνισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, υπογραμμίζοντας ότι “με ΑΚΕΛ ισχυρό και δυνατό ο λαός μας θα ελπίζει σε καλύτερο μέλλον και προοπτική”.

Στην ομιλία του κατά την εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων του ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις με σύνθημα “Μπορείς να κάνεις τη διαφορά”, ο κ. Κυπριανού είπε ότι “το ΑΚΕΛ ισχυρό θα συνεχίσει να είναι η καταλυτική δύναμη στις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού προβλήματος, θα υψώνει ανάστημα στις αντιλαϊκές πολιτικές και πρακτικές που επιχειρούν να διαλύσουν όλα όσα έκτισε ο λαός μας τόσα χρόνια”.

Τον ερχόμενο Μάη, σημείωσε, καλούμαστε να δώσουμε μια μεγάλη πολιτική μάχη, μια μάχη που θα κρίνει πολλά. “Πολύ περισσότερα από το απλό εκλογικό ποσοστό με το οποίο θα πάει το ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις στη Βουλή. Αντίσταση, αξιοπρέπεια, προοπτική και ελπίδα. Αυτά προσδοκεί από μας ο λαός. Ειρήνη, επανένωση, πρόοδο και ευημερία. Στο ΑΚΕΛ είναι στραμμένα τα βλέμματα για να ζήσουν τα παιδιά μας αυτές τις μέρες”, πρόσθεσε.

Σε αυτή τη μάχη, συνέχισε, θα πάμε με σωστές πολιτικές θέσεις, θέσεις που θα αφορούν όλα τα ζητήματα που απασχολούν το σύγχρονο Κύπριο. “Θέσεις που θα στοχεύουν να κάνουν τη ζωή του κόσμου καλύτερη. Εντείνουμε την οργανωτική μας προσπάθεια. Συνεχίζουμε την επαφή μας με το λαό. Τον ενημερώνουμε για τις θέσεις του ΑΚΕΛ∙ για τη δύναμη που μπορεί να οδηγήσει την Κύπρο μπροστά. Με ήθος αντάξιο της 90χρονης ιστορίας μας”, πρόσθεσε.

Σε αυτή τη μάχη, επεσήμανε ο κ. Κυπριανού, θα συμμετέχουμε με ισχυρό, αξιόμαχο και αξιόλογο ψηφοδέλτιο. Ψηφοδέλτιο το οποίο καταρτίστηκε με απόλυτα δημοκρατική διαδικασία.

“Την ώρα που άλλοι διορίζουν υποψήφιους, την ώρα που μετρούν και ξαναμετρούν τους προσωπικούς τους οπαδούς ή προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν αναλώσιμους αστέρες της δεκαπεντάλεπτης δημοσιότητας για να κερδίσουν μια χούφτα ψήφους, το ΑΚΕΛ συζητά, προτείνει και προκρίνει. Μαζικά, συλλογικά και δημοκρατικά. Αναζητά ποιότητα και ήθος. Άτομα που έχουν ικανότητες και ενδιαφέρονται να δώσουν και όχι να πάρουν. Σ` αυτά τα πλαίσια η κομματική βάση συζήτησε και υπέβαλε τις προτάσεις της. Οι επαρχιακές συνδιασκέψεις, δημοκρατικά, ανέδειξαν τους υποψήφιους κάθε επαρχίας. Η Κεντρική Επιτροπή, αφού συζήτησε, επικύρωσε το ψηφοδέλτιο στο σύνολο του”, σημείωσε.

Στο ψηφοδέλτιό μας, είπε ο κ. Κυπριανού, αποτυπώνεται η πολιτική φυσιογνωμία του κόμματος και του Λαϊκού Κινήματος. Παρούσες, σημείωσε, είναι και οι Νέες Δυνάμεις. Αισθητή είναι και η παρουσία ατόμων από τον ευρύτερο χώρο της Κεντρο-αριστεράς. “Έμπειρα στελέχη του ΑΚΕΛ αλλά και νέα, δυναμική και ενθουσιώδης γενιά. Το ψηφοδέλτιο παρέχει βήμα στις γυναίκες αλλά και φωνή στα προοδευτική μυαλά του τόπου∙ στους ανθρώπους της επιστήμης και της δουλειάς”, ανέφερε.

“Ούτε φαντασμαγορικές φωτογραφήσεις, ούτε βίντεο με γελοιότητες, ούτε πολυδάπανες προσωπικές διαφημίσεις, ούτε ατάκες και μεγάλα λόγια. Οι υποψήφιοι του ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις, διαφέρουν και οφείλουν να διαφέρουν. Με το ήθος, τη σεμνότητα, την εργατικότητα και τις ικανότητες τους. Είναι τιμή να είναι κάποιος υποψήφιος του ΑΚΕΛ. Γιατί δεν τον επέλεξε ο ένας η ο άλλος επιχειρηματίας, ούτε τον επέβαλε ο ένας ή ο άλλος καναλάρχης, για να τον χρησιμοποιούν μετά ως μαριονέτα. Τον εξέλεξαν τα εκατοντάδες μέλη και φίλοι του ΑΚΕΛ στις Συνδιασκέψεις, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο του την ικανότητα να υπηρετήσει το λαό. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος όλων”, συμπλήρωσε.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι τα κακά παραδείγματα από τα οποία πάσχει η πολιτική ζωή του τόπου δεν έχουν θέση στις τάξεις μας. “Συμπεριφορές που ενσαρκώνουν αντιλήψεις του τύπου «ξέρεις ποιος είμαι εγώ», «εγώ είμαι ο νόμος», εγώ «είμαι υπεράνω του νόμου» είναι ξένες στον χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία μας. Αν παρ΄ ελπίδα εμφανιστούν, πρέπει να τις απομονώνουμε. Σε αυτό διαβεβαιώνω ότι θα είμαστε αμείλικτοι και αποφασιστικοί ως ηγεσία του κόμματος”, σημείωσε.

Θα δώσουμε, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, τη μάχη των Βουλευτικών Εκλογών με αξιώσεις, αξιοπρέπεια και πολιτικά όπως δίνουμε κάθε άλλη. Αντιθέτως, σημείωσε, με όσα οι πολιτικοί μας αντίπαλοι έχουν συνηθίσει το λαό, το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να βάλει το μικροκομματικό πάνω από το κοινό καλό. Πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση ναι, αλλά όχι κοκορομαχία. Πολιτικές θέσεις και μαχητικά επιχειρήματα ναι, αλλά όχι ισοπέδωση, ψηφοθηρία, πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού και κτυπήματα κάτω από τη μέση. Ο στόχος μας, ανέφερε, δεν είναι να κερδίσουμε στο διαγωνισμό ατάκας, αλλά να δώσουμε διέξοδο στα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας. Να δικαιώσουμε τους αγώνες του για την ειρήνη, την απελευθέρωση και την επανένωση.

“Ένα πράγμα δεν μπορούν να μας συγχωρέσουν οι αντίπαλοι μας: ότι υπάρχουμε ακόμα. Ότι ακόμα παλεύουμε με το ίδιο πείσμα όπως και τότε για Κύπρο ελεύθερη, κυρίαρχη και ανεξάρτητη. Για την πρόοδο και την ευημερία του λαού μας. Ένα πράγμα δεν μπορούν να μας συγχωρέσουν : ότι μέχρι σήμερα όπως και πριν 90 χρόνια δεν μπορούν να μας έχουν στο χέρι. Επιμένουμε να στεκόμαστε απέναντι από τα κατεστημένα που ανταλλάζουν μεταξύ τους αξιώματα και λυμαίνονται οικονομικά τον τόπο”, σημείωσε.

Ένα πράγμα, συνέχισε, δεν μπορούν να μας συγχωρέσουν: “Οτι από τη στιγμή που θα αποφασίσουμε να δώσουμε όλοι μαζί μια μάχη, τίποτε και κανένας δεν μπορεί να μας σταματήσει! Εκεί ποντάρουν κάθε φορά: ότι θα μας απονευρώσουν για να μας σταματήσουν. Σε αυτό το σημείο χάνουν κάθε φορά. Γιατί όταν το ΑΚΕΛ ανασηκώνεται, γίνεται δύναμη λαϊκή, πρωτοπόρα και μαχητική. Γίνεται ένα ποτάμι που δεν γυρνά πίσω! Έχουμε ήδη ξεκινήσει και τραβάμε μπροστά! Στις 22 του Μάη θα κάνουμε τη διαφορά, θα ανεβάσουμε το ΑΚΕΛ ψηλά και ακόμα πιο ψηλά!”, κατέληξε.

Τα ψηφοδέλτια ΑΚΕΛ – ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ έχουν ως εξής:

ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

1. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΑΝΤΡΟΣ – Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. ΑΚΕΛ
2. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ (ΑΘΩΣ ) – Ιατρός-Χειρούργος, Μέλος Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Πρόεδρος Αντιναρκωτικού Συμβουλίου
3. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ – Οικονομολόγος, Πολιτικός Επιστήμονας, Επαρχιακός Γραμματέας ΕΔΟΝ Λευκωσίας-Κερύνειας
4. ΔΑΜΙΑΝΟΥ ΑΡΙΣΤΟΣ – Βουλευτής, Νομικός, Μέλος Π.Γ. της Κ.Ε. ΑΚΕΛ
5. ΔΑΝΕΖΗ – ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ – Πολιτικός Επιστήμονας, Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΑΚΕΛ, Μέλος Κ.Ε.
ΑΚΕΛ
6. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – ΜΙΣΙΑΟΥΛΗ ΣΤΕΛΛΑ – Βουλευτής, Παιδίατρος, Μέλος Κ.Ε. ΑΚΕΛ
7. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΤΡΗ – Συνδικαλίστρια, Μέλος Γ.Σ. ΠΕΟ
8. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗΣ (ΛΩΡΗΣ) – Ιατρός
9. ΛΟΥΚΑΪΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – Βουλευτής, Πολιτικός Επιστήμονας, Μέλος Π.Γ. της Κ.Ε. ΑΚΕΛ
10. ΣΚΑΡΠΑΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ – Συνδικαλιστής, Μέλος Κ.Ε.Ε. ΑΚΕΛ
11. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ – Πολιτικός Επιστήμονας, Μέλος Π.Γ. της Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Επαρχιακός Γραμματέας ΑΚΕΛ Λ/σιας-
Κερύνειας
12. ΤΣΙΤΣΕΚΚΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ – Νομικός, Μέλος Κ.Ε. ΑΚΕΛ
13. ΧΑΜΠΑΣ ΠΑΝΙΚΟΣ – Πολιτικός Επιστήμονας, Γενικός Γραμματέας ΕΚΑ, Μέλος Κ.Ε. ΑΚΕΛ
14. ΧΑΝΝΙΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ – Νομικός, Πρόεδρος Ναυτιλιακής Εταιρείας
15. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ – Βουλευτής, Δημοσιογράφος
16. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΧΑΡΗΣ – Μηχανολόγος Μηχανικός, Πρώην Υπουργός Υγείας
17. ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ ΣΟΥΛΑ – Δημοσιογράφος
18. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – Πολιτικός Μηχανικός, Μέλος Γ.Σ. ΠΕΟ
19. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ – Λέκτορας Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Κύπρου
20. ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ – Πολιτικός Επιστήμονας, Μέλος Π.Γ. της Κ.Ε. ΑΚΕΛ

ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΜΕΣΟΥ

1. ΑΔΑΜΟΥ ΑΔΑΜΟΣ – Βουλευτής, Ιατρός Παθολόγος-Ογκολόγος
2. ΓΕΩΡΓΙΟΥ Τ. ΓΙΩΡΓΟΣ – Δήμαρχος, Μέλος Π.Γ. της Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Επαρχιακός Γραμματέας ΑΚΕΛ Λεμεσού
3. ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΡΓΕΝΤΟΥΛΛΑ – Νομικός, Μέλος Εκτελεστικού Συμβουλίου ΠΟΓΟ, Πρόεδρος Παγκύπριου Συνδέσμου
Μονογονεϊκών Οικογενειών και Φίλων
4. ΙΩΑΝΝΟΥ ΝΕΑΡΧΟΣ – Οικονομολόγος, Γεν. Διευθυντής Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού
5. ΚΑΥΚΑΛΙΑΣ ΑΝΤΡΟΣ – Βουλευτής, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Μέλος Κ.Ε. ΑΚΕΛ
6. ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ ΠΕΤΡΟΣ – Χημικός, Πολιτικός Επιστήμονας
7. ΚΩΣΤΑ ΚΩΣΤΑΣ – Βουλευτής, Μέλος Κ.Ε. ΑΚΕΛ
8. ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – Επιθεωρητής και Σύμβουλος Πυρόσβεσης
9. ΜΕΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ – Βουλευτής, Μηχανολόγος Μηχανικός
10. ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – Δημοσιογράφος
11. ΤΡΙΜΙΚΛΙΝΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ – Κοινωνιολόγος, Νομικός, Καθηγητής Πανεπιστημίου, Μέλος Κ.Ε. ΑΚΕΛ
12. ΧΡΙΣΤΟΥ – ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ – Νομικός

ΕΠΑΡΧΙΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

1. ΓΑΒΡΙΗΛ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ – Βουλευτής, Μηχανικός Βιομηχανίας & Επεξεργασίας Ξύλου, Μέλος Κ.Ε.ΑΚΕΛ, Επαρχιακός
Γραμματέας ΕΚΑ Αμμοχώστου
2. ΖΑΟΥΡΑ ΑΘΗΝΑ – Πολιτικός Επιστήμονας, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, Μέλος Γ.Σ. ΠΟΓΟ
3. ΙΕΡΕΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ – Εκπαιδευτικός, Σύμβουλος Επαγγελματικής Αγωγής
4. ΚΑΖΑΜΙΑΣ ΑΝΤΡΕΑΣ – Εκπαιδευτικός, Φιλόλογος, Δημοτικός Σύμβουλος Αμμοχώστου
5. ΚΕΤΤΗΡΟΣ ΝΙΚΟΣ – Δημοσιογράφος, Μέλος Κ.Ε. ΑΚΕΛ
6. ΚΟΥΚΟΥΜΑ-ΚΟΥΤΡΑ ΣΚΕΥΗ – Βουλευτής, Γενική Γραμματέας ΠΟΓΟ, Μέλος Π.Γ. της Κ.Ε. ΑΚΕΛ
7. ΚΥΡΜΙΤΣΗ Μ. ΤΑΣΟΣ – Νομικός
8. ΠΙΕΡΗ ΓΙΑΝΝΟΣ – Οικονομολόγος, Δημοτικός Σύμβουλος Αμμοχώστου, Μέλος Κ.Ε. ΑΚΕΛ
9. ΤΖΙΟΒΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ – Βουλευτής, Επιχειρηματίας, Μέλος Κ.Ε. ΑΚΕΛ
10. ΤΣΙΕΛΕΠΗΣ ΤΟΥΜΑΖΟΣ – Νομικός- Διεθνολόγος, Μέλος Π.Γ. της Κ.Ε. ΑΚΕΛ
11. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΠΑΜΠΟΣ – Ευρωπαϊκές-Διεθνείς Σχέσεις, Παιδαγωγικά, Προϊστάμενος Έρευνας και Διεθνών Σχέσεων
ΤΕΠΑΚ, Μέλος Κ.Ε. ΑΚΕΛ

ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

1. ΓΕΩΡΓΙΟΥ Κ. ΓΙΩΡΓΟΣ – Βουλευτής, Φιλόλογος, Μέλος Κ.Ε. ΑΚΕΛ
2. ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ ΕΥΑΝΘΗΣ (ΑΘΩΣ) – Πολιτικός Μηχανικός, Μέλος Κ.Ε. ΑΚΕΛ
3. ΠΑΣΙΟΥΡΤΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ – Νομικός
4. ΠΟΥΤΖΙΟΥΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ – Νομικός
5. ΣΑΒΒΑ ΕΥΑΝΘΙΑ – Νομικός, Δημοτικός Σύμβουλος Αραδίππου
6. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΦΑΝΗΣ – Διεύθυνση Τουριστικών Επιχειρήσεων, Πολιτικός Επιστήμονας, Μέλος Κ.Ε.Ε. ΑΚΕΛ

ΕΠΑΡΧΙΑ ΠΑΦΟΥ

1. ΔΙΠΛΑΡΟΣ ΚΩΣΤΑΣ – Παιδαγωγικά, Επαρχιακός Γραμματέας ΕΔΟΝ Πάφου
2. ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΜΑΡΙΟΣ – Δημοσιογράφος, Μέλος Γραμματείας Ε.Ε. ΑΚΕΛ Πάφου
3. ΦΑΚΟΝΤΗΣ ΑΝΤΡΕΑΣ – Βουλευτής, Επαρχιακός Γραμματέας ΠΕΟ Πάφου, Μέλος Κ.Ε. ΑΚΕΛ
4. ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΡΙΟΣ – Ασφαλιστής, Πρόεδρος Οργάνωσης Πενταμελούς Οικογένειας (Π.Ο.Π.Ο.) Πάφου

ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ

1. ΜΑΥΡΟΥ ΕΛΕΝΗ – Πολιτικός Επιστήμονας, Διευθύντρια Ομίλου Επικοινωνίας «Διάλογος», Μέλος Π.Γ. της Κ.Ε. ΑΚΕΛ
2. ΜΑΥΡΟΧΑΝΝΑΣ ΚΛΑΥΔΙΟΣ – Μηχανικός Αεροπλάνων, Πρώην Βουλευτής
3. ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ – Πλαστικός Χειρούργος

Διαβάστε την ομιλία του ΓΓ του ΑΚΕΛ εδώ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy