Παρουσιάστηκε στην Αθήνα το βιβλίο του Δ. Χριστόφια

Το βιβλίο του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, με τίτλο “Πώς η ανάγκη γίνεται ιστορία…”  παρουσιάστηκε, την Πέμπτη  στην αίθουσα λόγου του Σπιτιού της Κύπρου στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση, ο κ. Χριστόφιας στον πρόλογο του βιβλίου του σημειώνει πως η σύγχρονη ιστορία της πατρίδας μας αποτελείται από ένα κράμα με άρωμα ταξικής και παραταξιακής πάλης, αντιιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, αντιαποικιακού αγώνα, διακοινοτικών συγκρούσεων και ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και τελικά διανθίζεται και με τον Ψυχρό Πόλεμο.

Καθοδηγητική πυξίδα για τον συγγραφέα ήταν και παραμένει η αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, ανεξαρτήτως τιμήματος. Καθώς Κριτής όλων είναι ο λαός, καλεί, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, τον απλό άνθρωπο, και ιδιαίτερα τον εργάτη, τον αγρότη, αλλά και το  εργάτη του Πνεύματος, τους οποίους  υπηρέτησε με συνέπεια για μισό και πλέον αιώνα, να τον κρίνουν αυστηρά μεν, αλλά με αντικειμενικότητα.

Στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου χαιρετισμό απηύθυναν η τέως Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Καθηγήτρια Όψιμης Οθωμανικής και Τουρκικής Ιστορίας Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Σία Αναγνωστοπούλου και ο  πρώην Υπουργός Επικρατείας, Καθηγητής Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Ε Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Για το βιβλίο μίλησαν, ο Καθηγητής Γεωπολιτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  Γιάννης Μάζης και ο Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  Γιάννης Μεταξάς.

Τον κ. Χριστόφια, τους εισηγητές και το πολυπληθές ακροατήριο καλωσόρισε στο Σπίτι της Κύπρου η Μορφωτικός Σύμβουλος  Μαρία Παναγίδου. Την ευθύνη του συντονισμού της παρουσίασης  ανέλαβε ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας.
Μουσικό χαιρετισμό απηύθυνε ο συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος, ο οποίος έπαιξε πιάνο με τη συνοδεία του Κώστα Θωμαΐδη στο τραγούδι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας  Κυριάκος Κενεβέζος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γεώργιος Κατρούγκαλος, ο οποίος εκπροσώπησε την Ελληνική Κυβέρνηση, η Βουλευτής Αιτωλίας και Ακαρνανίας Μαρία Κωνσταντίνου Τριανταφύλλου, η οποία εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων  Νίκο Βούτση, ο Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας   Κυριάκο Μητσοτάκη, o Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Ευρωβουλευτής ΑΚΕΛ Νεοκλής Συλικιώτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής για το πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για τον Τουρισμό Θοδωρής Αγγελόπουλος, ο οποίος εκπροσώπησε την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, ο πρώην Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης, ο Γιώργος Νταλάρας, πολλοί εκπρόσωποι ελλαδικών και κυπριακών κομμάτων, οργανώσεων, φορέων και συλλόγων, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και πολλοί φίλοι του συγγραφέα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy