ΠΑΣΥΚΙ: Ο Υπ. Υγείας αντί να διαβουλευθεί μαζί μας, κάνει πολιτική εντυπώσεων μέσω των ΜΜΕ

Ευθύνες στον υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσηλευτήρια και ιδιαίτερα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας επιρρίπτει η συντεχνία κυβερνητικών γιατρών. Ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ γνωστοποίησε ότι αύριο οι κυβερνητικοί γιατροί θα ανακοινώσουν μέτρα αντίδρασης απέναντι στην κυβερνητική πολιτική.
Ο Σωτήρης Κούμας τόνισε ότι τα προβλήματα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ξεκίνησαν από τον Οκτώβριο και ο Υπουργός Υγείας δεν έκανε τίποτε το ουσιαστικό για επίλυση του προβλήματος.
Αντίθετα, είπε, αντί να διαβουλευθεί μαζί τους, κάνει πολιτική εντυπώσεων μέσω των μμε και ανακοινώνει ότι θα φέρει γιατρούς από την Ελλάδα μέσω της διακρατικής συμφωνίας, τη στιγμή, όπως επισήμανε, δεν έχει υπογραφτεί ακόμη αυτή η συμφωνία.
Στο σημείο που έφτασε η Μονάδα, τόνισε, είναι δύσκολο να γίνουν εισηγήσεις για αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.
Ο κ. Κούμας απέρριψε ότι τα μέτρα που λαμβάνουν πλήττουν την ασφάλεια των ασθενών, τονίζοντας ότι πάντοτε λαμβάνουν μέτρα για την ασφάλεια και υπέδειξε ότι κανένας ασθενής δεν κινδύνευσε ποτέ από τα μέτρα που κατά καιρούς έλαβαν οι κυβερνητικοί γιατροί.
Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy