ΠΑΣΥΠΙ: Σκάνδαλο η σχέση RyanAir με δικηγορικό γραφέιο Νίκου Χρ. Αναστασιάδη

Πρόεδρος Πιλότων : Σκάνδαλο Μεγατόνων 

Για σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων στις Κυπριακές Αερογραμμές κάνει λόγο ο πρόεδρος των πιλότων της εταιρείας Πέτρος Σουπουρής.

Σημείωσε ότι είναι εντελώς απαράδεκτο να προωθείται εταιρεία για εξαγορά των ΚΑ, που εκπροσωπείται από το δικηγορικό γραφείο του προέδρου της δημοκρατίας.

Τόνισε επίσης ότι έχουν εκδιωχθεί από το ΔΣ των ΚΑ εκείνοι που διαφωνούσαν με το κλείσιμο της και υπογράμμισε ότι υπάρχουν πολλά συμφέροντα και επέμεινε στην παραίτηση του υπουργού συγκοινωνιών.

Ο κύριος Σουπουρής επέμεινε ότι δεν κλείνει η Εταιρεία επειδή πήρε κρατική χορηγία, καθώς μόλις άρχισε η κρίση κρατική βοήθεια πήραν και άλλες εταιρείες και η ΕΕ δεν επέβαλε κυρώσεις.

Οι κυβερνήσεις άλλων χωρών έδωσαν εξηγήσεις στην ΕΕ και δεν τους επιβλήθηκαν κυρώσεις, πράγμα πρόσθεσε, που εδώ και δυο χρόνια δεν έκαμε αυτή η κυβέρνηση.

Ο Βίκτωρας παραπέμπει στην επιτροπή ελέγχου

Στην επιτροπή ελέγχου των επενδυτών για τις Κυπριακές Αερογραμμές παρέπεμψε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, κληθείς να σχολιάσει σημερινό δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση προωθεί τη μη συμφέρουσα προσφορά της Ryanair, επειδή την εκπροσωπεί το δικηγορικό γραφείο του προέδρου της δημοκρατίας.

Ο κ.Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι όλες οι διαδικασίες γίνονται με διαφάνεια και υποσχέθηκε να επανέλθει αφού το διερευνήσει.

Στο δημοσίευμα του ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ αναφέρεται ότι η Κυβέρνηση συζητά για τις Κυπριακές Αερογραμμές με τη Ryanair, η οποία προσφέρει μόλις χίλια ευρώ το χρόνο για το όνομα και το σήμα της εταιρείας και ένα εκατομμύριο για τα περιουσιακά της στοιχεία, ενώ απέρριψε, για παράδειγμα, προσφορά της Vostok που έδινε το πιο ψηλό ποσό, €65 εκατ. και ήθελε να αγοράσει μετοχές της εταιρείας με αύξηση κεφαλαίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό αποκαλύπτουν τα έγγραφα της KPMG, του ελεγκτικού οίκου που διαχειρίζεται εκ μέρους της Κυβέρνησης και των Κυπριακών Αερογραμμών την όλη διαδικασία.

Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα της KPMG, το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί την Ryanair είναι το «Νίκος Χρ. Αναστασιάδης και Συνεργάτες», στο οποίο εργάζονται οι θυγατέρες του Προέδρου της Δημοκρατίας και κατέχουν το 50% των μετοχών.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy