ΠΑΣΠ: Ασφαλιστική προσφορά με 50 ευρώ

Λύση στο θέμα της ασφάλισης ποδοσφαιριστών στην Κύπρο. Κι όταν αναφερόμαστε σε «λύση» δεν απευθυνόμαστε μόνο στους ποδοσφαιριστές – μέλη μας αλλά και στα σωματεία.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών κατόπιν συνεχών επαφών εξασφάλισε ασφαλιστική κάλυψη που με το ελάχιστο ποσό (σχεδόν το 1/10 της κανονικής τιμής) παρέχει την καλύτερη δυνατή κάλυψη!

Συγκεκριμένα έλαβε πρόταση από εταιρεία που ασφαλίζει τους ποδοσφαιριστές έναντι 50 ευρώ ανά αγωνιστική περίοδο. Αυτό σημαίνει ότι τα σωματεία με ένα μικρό ποσό -κι όχι υψηλά ασφάλιστρα όπως έδιδαν μέχρι τώρα- θα πληρούν τους κανονισμούς της ΚΟΠ (βάσει αυτών πρέπει να καλύπτουν όλα τα ιατροφαρμακευτικά έξοδα των ποδοσφαιριστών). Ταυτόχρονα θα παρέχουν την καλύτερη δυνατόν κάλυψη για τους παίκτες τους.

Με την παρούσα επιθυμούμε να σας προσεγγίσουμε για ένα πολύ σημαντικό και ταλαιπωρημένο κεφάλαιο του ποδοσφαίρου μας. Την ασφαλιστική κάλυψη των ποδοσφαιριστών. Μέχρι σήμερα ναι μεν δεν υπάρχει υποχρέωση των σωματείων να τηρούν ασφαλιστική κάλυψη για τους ποδοσφαιριστές αλλά είναι υποχρέωση τους δυνάμει των κανονισμών της ΚΟΠ να καλύπτουν στο σύνολό τους όλα τα ιατροφαρμακευτικά έξοδα των ποδοσφαιριστών.

Με το εν λόγω ετήσιο ασφάλιστρο καλύπτονται τα ακόλουθα:

Ενδονοσοκομειακή κάλυψη μέχρι και €6.000 ανά τραυματισμό ανά ποδοσφαιριστή, με αφαιρετέο ποσό €300 ανά περιστατικό.
Ενδονοσοκομειακή κάλυψη μέχρι και €20.000 σε περίπτωση απώλειας ζωής συνεπεία τραυματισμού.
Η πιο πάνω προσφορά ισχύει για τις ομάδες Αντρών. Αναφορικά με τις ομάδες U13–U19, έναντι ετήσιου ασφαλίστρου €30 ανά ποδοσφαιριστή, παρέχεται:

Ενδονοσοκομειακή κάλυψη μέχρι και €3.000 ανά τραυματισμό ανά ποδοσφαιριστή, με αφαιρετέο ποσό €150 ανά περιστατικό.
Επιπρόσθετα, για τις ομάδες U9-U12, έναντι ετήσιου ασφαλίστρου €20 ανά ποδοσφαιριστή παρέχεται:

Ενδονοσοκομειακή κάλυψη μέχρι και €3.000 ανά τραυματισμό ανά ποδοσφαιριστή, με αφαιρετέο ποσό €150 ανά περιστατικό.
Η πιο πάνω προσφορά, είναι υπό την προϋπόθεση ότι όλα, ή τουλάχιστον η πλειοψηφία των σωματείων της Α΄, Β΄ και Γ΄ κατηγορίας θα αποδεχτούν να συμμετέχουν στο σχέδιο. Σε περίπτωση μη συμμετοχής ικανοποιητικού αριθμού σωματείων, η πιο πάνω πρόταση δεν θα ισχύει γιατί θα είναι οικονομικά ασύμφορη για την ασφαλιστική εταιρεία.

Μοναδική προϋπόθεση θα είναι ότι ο εκάστοτε ποδοσφαιριστής θα είναι μέλος του ΠΑΣΠ και τα ασφάλιστρα μαζί με τις συνδρομές του ΠΑΣΠ θα καταβληθούν το αργότερο μέχρι τις 11/09/2017.

Στο ασφαλιστικό σχέδιο μπορούν να συμμετάσχουν και οι ομάδες Δ΄ κατηγορίας, καθώς και αυτές του γυναικείου και αγροτικού ποδοσφαίρου. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να το δηλώσουν στον ΠΑ.Σ.Π. πριν το τέλος Ιουνίου.

Ήδη για το πρωτοποριακό αυτό σχέδιο ασφάλισης έχουν ενημερωθεί τα σωματεία-μέλη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy