Πέντε οχήματα κατασχέθηκα για χρήση βιομηχανικού πετρελαίου

Το Τμήμα Τελωνείων κατάσχεσε σήμερα πέντε πετρελαιοκίνητα μηχανοκίνητα οχήματα σε εργοτάξιο στην περιοχή Πιτσιλιάς, τα οποία χρησιμοποιούσαν, παράνομα, βιομηχανικό πετρέλαιο.

Σε σημερινή ανακοίνωση, το Τμήμα αναφέρει ότι η κατάσχεση των πέντε οχημάτων έγινε στο πλαίσιο επιχείρησης στην περιοχή Πιτσιλιάς από λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων σε συνεργασία με λειτουργούς του Τμήματος Οδικών Μεταφορών για εντοπισμό παράνομης χρήσης αφορολογήτου χρωματισμένου πετρελαίου, κατά την οποία ελέχθησαν συνολικά 12 πετρελαιοκίνητα μηχανοκίνητα οχήματα.

Το Τμήμα Τελωνείων αναφέρει ότι, μετά από γραπτό αίτημα των εμπλεκομένων, αποδέχτηκε τον εξώδικο συμβιβασμό της υπόθεσης, με την καταβολή των αποφευχθέντων φόρων κατανάλωσης και Φ.Π.Α., πλέον της χρηματικής επιβάρυνσης, του συμβιβαστικού ποσού και του ποσού απόδοσης.

Εισπράχθηκε συνολικά το ποσό των €10.000, ενώ τα κατασχεθέντα μηχανοκίνητα οχήματα, μετά την καταβολή του ποσού αυτού, επιστράφηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Τέλος, το Τμήμα Τελωνείων τονίζει ότι θα συνεχίσει τους ελέγχους για τη διασφάλιση της τήρησης της νομοθεσίας που εμπίπτει στις αρμοδιότητές του.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy