Πέντε ώρες το πρώτο προεκλογικό “ντιμπέιτ” στα κατεχόμενα

Η πρώτη τηλεοπτική προεκλογική συζήτηση πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο ιδιωτικό κανάλι Τ στα κατεχόμενα, χωρίς την παρουσία του Ντερβίς Έρογλου.

Το θέμα των “ντιμπέϊτ” αποτέλεσε αντικείμενο της προεκλογικής εκστρατείας με τους τρεις από τους τέσσερις υποψηφίους που προηγούνται στις δημοσκοπήσεις να το ζητούν και το επιτελείο Έρογλου να το αποφεύγει. Στη χθεσινοβραδινή συζήτηση συμμετείχαν, σύμφωνα με την Χαλκίν Σεσί, οι Σιμπέλ Σιμπέρ, Μουσταφά Ακιντζί, Κουντρέτ Οζερσάι και ο Μουσταφά Ονουνέρ. Η συζήτηση ξεκίνησε στις 20.30 και τέλιωσε γύρω στις 01.30 μετά τα μεσάνυκτα, δηλαδή διήρκησε πέντε ώρες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πολλές φορές υπήρξε ένταση μεταξύ των υποψηφίων, αλλά και σχόλια ή κριτική για την ηλικία, το φύλο ενώ ο κ. Ακιντζί επέκρινε τον Ντερβίς Έρογλου και διερωτήθηκε: “Aφού με εμάς δεν μπορεί να διαπραγματευτεί, πώς θα διεξάγει διαπραγματεύσεις με τους Ε/κ;”.

Επίσης, ο Μουσταφά Ακιντζί πρότεινε το βιβλίο που έγραψε για τη θητεία του ως “δήμαρχος” Λευκωσίας στον Κουντρέτ Οζερσάι ο οποίος αντιπρότεινε το δικό του βιβλίο για την 12ετη πείρα του ως μέλος της τ/κ διαπραγματευτικής ομάδας για το Κυπριακό.

KYΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy