ΠΕΟ: Οι προτάσεις του ΔΗΚΟ για το ΓεΣΥ δε βοηθούν την προσπάθεια εφαρμογής του

Οι θέσεις που δημόσια κατάθεσε χθες ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ κ. Ν. Παπαδόπουλος για ενδιάμεσο μεταβατικό σχέδιο μέχρι την εφαρμογή του ΓΕΣΥ κάθε άλλο παρά υποβοηθούν την προσπάθεια για άμεση ολοκλήρωση των ενεργειών που πρέπει να γίνουν από την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα για να οδηγηθούμε στην εισαγωγή του Γενικού Σχεδίου Υγείας, σημειώνει η ΠΕΟ.

Σε ανακοίνωση της η οργάνωση αναφέρει ότι οι προτάσεις του ΔΗΚΟ επαναφέρουν σε χειρότερη μάλιστα μορφή την πρόταση που έκανε τον Γενάρη του 2016 ο Υπ. Υγείας για μίνι – ΓΕΣΥ και παράλληλα με την εισήγηση για παροχή κινήτρων για ασφάλιση υγείας μέσω ασφαλιστικών εταιριών ουσιαστικά υποβοηθούν τη θέση των ασφαλιστικών εταιριών για πολυασφαλιστικό ΓΕΣΥ.

Η ΠΕΟ τονίζει ότι είναι πέραν από ξεκάθαρο ότι αυτές οι προτάσεις σ’ αυτή τη χρονική συγκυρία είναι στον εκτροχιασμό της προσπάθειας που βοηθούν και όχι στην ολοκλήρωση της συζήτησης για τα δυο νομοσχέδια που είναι κατατεθειμένα στη Βουλή. Από την άλλη ενθαρρύνουν όσους επιδιώκουν την αλλαγή της φιλοσοφίας του ΓΕΣΥ από μονοασφαλιστικό σε πολυασφαλιστικό.

Η ΠΕΟ αναμένει από το ΔΗΚΟ αν πραγματικά θέλει να βοηθήσει τους εργαζόμενους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού να απολαμβάνουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας να μείνει προσηλωμένο στο ΓΕΣΥ όπως αυτό έχει συμφωνηθεί μεταξύ όλων τω κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων από το 2001 και να συμβάλει με τη στάση του στην όσο το δυνατό γρηγορότερη κατάληξη της συζήτησης στη Βουλή και στην εφαρμογή του ΓΕΣΥ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy