ΠΕΟ: Ο ΠτΔ αποδεσμεύτηκε από τις γραπτές του διαβεβαιώσεις για Cyta

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης,  «αποδεσμεύτηκε και επίσημα από τις γραπτές διαβεβαιώσεις προς τους εργαζόμενους της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου του 2013», όπως προκύπτει από την κατάθεση του Νομοσχεδίου για τη μεταφορά των εμπορικών δραστηριοτήτων της Cyta σε ιδιωτική εταιρεία.
 
Η ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι το Νομοσχέδιο, προνοεί, επίσης, «και τη διαχείριση της περιουσίας και του πλούτου μέσα από ‘διατάγματα’ του Υπουργικού Συμβουλίου».
 
Προσθέτει ότι «αν ο κος Αναστασιάδης εκλεγεί θα συνεχίσει να εφαρμόζει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της λιτότητας και των ιδιωτικοποιήσεων ακολουθώντας κατά γράμμα το «οικονομικό μανιφέστο» στα πρότυπα του Μνημονίου.
 
Όπως αναφέρει η ΠΕΟ, «το θέμα της ιδιωτικοποίησης για αυτούς δεν είναι ‘εισπρακτικό’, όπως μας έχουν ξαναπεί,  αλλά συγκεκριμένη οικονομική φιλοσοφία που εξυπηρετεί το Κεφάλαιο και τα ιδιωτικά μονοπώλια».
 
Εκφράζει έντονη ανησυχία για το γεγονός ότι «είναι έτοιμοι αν εκλεγούν να παραχωρήσουν περιουσία δισεκατομμυρίων, εκατοντάδες εκατομμύρια αποθεματικά και κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων το χρόνο στους ιδιώτες χωρίς κανένα όφελος για το δημόσιο».
 
Προσθέτει ότι «προκειμένου να εφαρμοσθεί αυτή η πολιτική είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τους εργαζόμενους και τις ρυθμισμένες εργασιακές σχέσεις».
 
Η ΠΕΟ τονίζει ότι «οι εργαζόμενοι και η κοινωνία έχουν την ευκαιρία να απαντήσουν σε αυτή την πρόκληση της Κυβέρνησης Αναστασιάδη θέτοντας με τη στάση τους οριστικό τέρμα σε αυτή την πορεία ενώ,  είναι επίσης αποφασισμένοι, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, να αγωνισθούν για ακόμα μια φορά προκειμένου να προστατεύσουν τον οργανισμό τους και το δημόσιο συμφέρον».
 
«Αυτό είναι το δικό τους μήνυμα προς την Κυβέρνηση, τα πολιτικά όμματα και την κοινωνία», καταλήγει η ΠΕΟ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy