ΠΕΟ: Στόχος της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων ειναι οι ιδιωτικοποιήσεις

Είναι φανερό ότι λόγω έλλειψης άλλων νόμιμων επιλογών, η Κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει το Νομοσχέδιο για την απόσπαση υπαλλήλων από και προς τη Δημόσια Υπηρεσία, το οποίο ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο για τη μαζική μεταφορά εργαζομένων από τη Cyta και την Α.Λ.Κ. στη Δημόσια Υπηρεσία για να εξυπηρετήσει το στόχο των ιδιωτικοποιήσεων, αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ από τον Ιούνιο έχει εκφράσει τις ενστάσεις της ως προς τη σκοπιμότητα του συγκεκριμένου Νομοσχεδίου και τις έντονες επιφυλάξεις της ως προς το περιεχόμενο, την αποτελεσματικότητα, και τη συνταγματικότητα του.

“Είναι φανερό ότι λόγω έλλειψης άλλων νόμιμων επιλογών η Κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει αυτό το Νομοσχέδιο, σε περίπτωση που ψηφισθεί από τη Βουλή, για τη μαζική μεταφορά εργαζομένων από τη Cyta και την Α.Λ.Κ. στη Δημόσια Υπηρεσία για να εξυπηρετήσει το στόχο των ιδιωτικοποιήσεων και την απαλλαγή των επίδοξων ιδιωτών, στους οποίους θα εκχωρηθεί η Cyta και οι εμπορικές δραστηριότητες της Α.Λ.Κ., από το εργατικό κόστος”, προστίθεται.

Αναφέρεται, επίσης, ότι “η επιλογή αυτή ενέχει πολλούς κινδύνους για τους εργαζόμενους αυτών των Οργανισμών των οποίων η απασχόληση θα εξαρτάται από τη συνεχή (κάθε 3 χρόνια) ανανέωση των αποσπάσεων τους στη Δημόσια Υπηρεσία”.

Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, καταλήγει η ανακοίνωση, “πιστεύει ότι εκείνο που χρειάζεται είναι μια πραγματική αναδιάρθρωση για την καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού και τη βελτίωση της λειτουργικότητας και της αποτελεσματικότητας της Δημόσιας Υπηρεσίας και των Ημικρατικών Οργανισμών και όχι η εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων”.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy