Πέραν των 200 προσφύγων από την Ελλάδα στη Γαλλία

282
ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Πέραν των 200 προσφύγων και μεταναστών, συγκεκριμένα 234 άτομα, θα μετεγκατασταθούν από την Ελλάδα στη Γαλλία, την επόμενη Τετάρτη, στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης της ΕΕ και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα,  η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των κινήσεων αλληλεγγύης της Γαλλίας προς την Ελλάδα για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.

Η συγκεκριμένη μετεγκατάσταση είναι η μεγαλύτερη που οργάνωσε ποτέ το Παρίσι και αποτελείται από 132 ενήλικες και 102 παιδιά. Πρόκειται για 190 Σύριους, 11 Παλαιστίνιους, 27 Ιρακινούς, και 6 άτομα που δηλώνουν απάτριδες.

Μέχρι σήμερα, η Γαλλία έχει δεχθεί από την Ελλάδα 4091 αιτούντες άσυλο, σε σύνολο 20.471 ατόμων που έχουν μετεγκατασταθεί σε όλες τις χώρες της ΕΕ.  Το 80% των αιτούντων άσυλο που μετεγκαταστάθηκαν στη Γαλλία είναι από τη Συρία, το 15% από το Ιράκ, το 2% από την Ερυθραία και το 2% από την Παλαιστίνη.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.