Πέραν του ενός τρίτου παιδιών στις ΗΠΑ τρέφεται από φαστφουντάδικα

Πέραν του ενός τρίτου των παιδιών και των εφήβων στις ΗΠΑ καταναλώνουν φαγητό από φαστφουντάδικα καθημερινά.

Με βάση στατιστικά στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα την Τετάρτη το Εθνικό Κέντρο Στατιστικών Υγείας, μεγάλο μέρος της καθημερινής διατροφής του 34,3 τοις εκατό των παιδιών και των εφήβων προέρχεται από φαγητό των fast food αλυσίδων .

Τα φαγητά αυτά με βάση τα στατιστικά στοιχεία περιέχουν πολλές θερμίδες και συνήθως καθόλου διατροφική αξία για τους καταναλωτές ηλικίας από 2 έως και 19 χρόνων.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων  συμπίπτει χρονικά με την παρουσίαση σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη Μελέτη του διαβήτη στη Στοκχόλμη του περιστατικού ενός κοριτσιού τριών μόλις ετών στις ΗΠΑ που διαγνώστηκε με διαβήτη τύπου 2, μία πάθηση που συνδέεται με την παχυσαρκία και τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής.

Η τρίχρονη είναι ο νεαρότερος άνθρωπος στον κόσμο που διαγιγνώσκεται με την συγκεκριμένη μορφή της νόσου.

Ο διαβήτης τύπου 2 παλαιότερα ήταν γνωστός ως “διαβήτης των ενηλίκων” ή “μη ινσουλινο-εξαρτώμενος σακχαρώδης διαβήτης” γιατί συνήθως εμφανιζόταν σε παχύσαρκους, υπέρβαρους ή μεγαλύτερους ηλικιακά ανθρώπους, όμως τις τελευταίες δύο δεκαετίες όλο και περισσότερα παιδιά διαγιγνώσκονται με την πάθηση, εξαιτίας της κακής διατροφής και της έλλειψης σωματικής άσκησης.

Η μικρή ζύγιζε 35 κιλά και υποχρεώθηκε να ακολουθήσει συγκεκριμένη διατροφή και της χορηγήθηκε το φάρμακο μετφορμίνη σε υγρή μορφή καθώς είχε πρόβλημα με την κατάποση χαπιών.

Επειτα από έξι μήνες είχε ήδη χάσει βάρος και μπόρεσε να σταματήσει την θεραπεία.


ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy